Phonak wint twee CES 2019 Innovation Awards

Phonak wint twee CES Innovation Awards. De hoortoestelfabrikant uit Zwitserland wint deze prijzen in de categorieën ‘Toegankelijkheid’ met haar nieuwste Phonak Audéo Marvel en ‘3D Printing’ met de Phonak Virto B-Titanium. De prijzen werden toegekend op de CES: de jaarlijkse terugkerende technologiebeurs in de Verenigde Staten.

Phonak Audéo Marvel krijgt prijs in categorie ‘Toegankelijkheid’

De recent geïntroduceerde Phonak Audéo Marvel is het eerste en tot op heden ook het enige hoortoestel met universele Bluetooth.Hiermee ondersteunt de Audéo Marvel directe stereo audio streaming vanaf elke Android en iOS telefoon. De Marvel hoortoestellen gebruiken hiervoor Bluetooth Classic. Hierdoor zijn ze in staat zowel te verbinden met Android, iPhone smartphones en alle andere apparaten met bluetooth zoals tablets en computers. Er wordt gesproken van direct streaming omdat er bij de Marvel hoortoestellen geen tussenkomst meer nodig is van een zogeheten streamer. Een streamer is een apparaatje dat als tussenstation fungeert tussen de hoortoestellen en de telefoon (of ander bluetooth apparaat) om zo geluid (audio) van telefoons en andere apparaten naar de hoortoestellen over te sturen. De dragers van de Marvel hoortoestellen kunnen muziek, telefoongesprekken, youtube video’s en meer direct naar hun toestellen streamen en zo genieten van geluid in beide oren én in stereo. De nieuwe Marvel hoortoestellen zijn ook oplaadbaar: met één enkele lading kan de gebruiker een hele dag zijn toestellen gebruiken, ook met streaming. Phonak introduceert met de Marvel een aantal apps die de gebruikerservaring verder verbeteren. Met een van die apps is het mogelijk de hoortoestellen in real-time via een online-sessie op afstand bij te laten stellen door de audicien. De Marvel kreeg de prijs op de International Consumer Electronics Show (CES). De CES is een grote technologiebeurs die sinds 1967 elk jaar wordt gehouden in het Las Vegas Convention Center in de Verenigde Staten.

Phonak Virto B-titanium krijgt prijs in de categorie ‘3D printing’

De Phonak Virto B-Titanium is een onzichtbaar te dragen zeer klein in het oor hoortoestel dat vervaardigd wordt van titanium. Dit gebeurt met een een 3D printer. Het is daarmee het eerste hoortoestel ter wereld dat 3D-geprint wordt met titanium materiaal. De schaal wordt vervaardigd uit medisch titanium wat volgens de fabrikant de wand 15x sterker, 50% dunner en als geheel een 26% kleiner toestel geeft dan de standaard schalen die van acryl worden gemaakt. De dunnere schaal stelt de 3D ontwikkelaars in staat de elektronica en het ontluchtingskanaal nog efficiënter te plaatsten. Hierdoor is het hoortoestel uiteindelijk nog kleiner en kan daardoor dieper in het oor geplaatst worden en is daarmee voor omstanders nagenoeg onzichtbaar. “De CES Innovation Awards zijn de benchmark in consumententechnologie” stelt Thomas Lang, Senior Vice President bij Phonak. “Ons team is zeer verheugd met de erkenning van Phonak’s industry-leading hoortoestellen in beide categorieën. Deze prijswinnende hooroplossingen onderstrepen onze enorme toewijding om de slechthorenden te helpen hun dagelijks leven zonder beperkingen te leven.”