Doe mee aan de Oogmeetweken en bereik meer klanten!

Goed nieuws! Na het grote succes van vorig jaar organiseert Optitrade in 2023 weer een editie van de Oogmeetweken.

Van 4 september t/m 14 oktober 2023 staan zelfstandige opticiens volop in de aandacht via deze aansprekende nationale campagne.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden om deel te nemen aan de Oogmeetweken 2023. Net als vorig jaar hebben we diverse pakketten met communicatiemiddelen samengesteld in samenwerking met een aantal Optitrade leveranciers. Zij bieden een sponsoring aan wanneer u inschrijft voor deze campagne en kiest voor hun content.

De Oogmeetweken in 2022 was een groot succes met een gemiddelde kopende respons van 7.2%!

Blond Amsterdam

De samenwerking die we aangingen met Blond Amsterdam bleek een doorslaand succes en daarom werken wij ook dit jaar samen met dit vrolijke merk.

Dit jaar krijgen consumenten bij aankoop van een complete bril in de campagneperiode een limited edition Blond Amsterdam Giftset met een bord, kommetje en mok, verpakt in een bijpassende tas. Een bijzonder leuke eyecatcher waarmee u uw klanten een extra aankoopstimulans kunnen geven.

Bestel de campagne en ontvang Blond Amsterdam incentive

Als u deze campagne besteld, dan ontvangt u 24 incentives van Blond Amsterdam en Talba (afhankelijk van het gekozen pakket) om uw consumenten te kunnen belonen voor de aankoop van een bril/contactlenzen. Deze incentives worden gesponsord door diverse leveranciers die De Oogmeetweken mede mogelijk maken.

Zeker Scherp Campagnestrategie 

U weet nooit zeker of u écht goed zicht hebt. Het slechter worden van uw zicht gaat vaak zo geleidelijk dat u het nauwelijks doorheeft. Tot u naar een opticien gaat en na een meting weet: dit is zeker scherp! Niet alleen scherp zien, maar vooral zeker weten dat u zo scherp ziet als mogelijk. Die behoefte is voor uw klant een sterke emotionele motivatie om langs te komen voor een gratis oogmeting. Minder scherp zicht valt vaak pas op in de donkere herfstmaanden. Daarom lanceert Optitrade juist dan de Nationale Oogmeetweken. Na de meting ziet uw klant het: Zeker scherp.

Doel:
Bestaande én nieuwe klanten naar uw winkel trekken voor een oogmeting. Meer traffic, meer contactmomenten en meer verkoopmogelijkheden.

Werking:
U verleid uw klanten met een gratis oogmeting. Koopt de klant dan een complete bril of een contactlenzenpakket? Dan geeft u de Blond Amsterdam giftset cadeau.

Selectie:
Leeftijd: 18 – 80 jaar
Laatst gekocht: tussen de 12 maanden en 78 maanden geleden
Geslacht: M/V/O
Uitsluiten: alle brilaankopen in de afgelopen 24 maanden
Uitsluiten: Alle lensaankopen in de afgelopen 12 maanden

Deze campagne heeft een gemiddelde kopende respons van 7,2%. *

De middelen:

Voor deze campagne zijn o.a. de volgende middelen beschikbaar:
POS-pakket, DM, E-dm, Online/social banners, In App advertising, Hah magazine.

Limited edition

Eigenaressen Femque van Geffen en Janneke Dröge van Blond Amsterdam hebben een doel: zij willen mensen blij maken met hun producten. Alle illustraties ontwerpen Femque en Janneke zelf, tegenover elkaar aan tafel in hun atelier. Zij werken met liefde en heel veel plezier. Wereldwijd herken je hun touch of blond. De blozende, kleurrijke stijl. Met unieke tekstjes met een knipoog. Er is altijd een twist.

Wat krijgt uw klant?

  • Bord
  • Kom
  • Mok
  • Tas
  • Brillendoekje

Deze set is speciaal voor de deelnemende opticiens ontworpen en alleen via deze actie te krijgen. De producten zijn niet verkrijgbaar in de winkel of webshop van Blond Amsterdam.

U kunt nu inschrijven!

Inschrijven voor deze campagne kan vanaf nu tot en met 10 augustus 2023. Log in op www.openmarketingplatform.nl om uw bestelling in te vullen.

Wilt u meer informatie over de campagne en de kosten? Laat het ons weten!

Liever direct contact met één van de Marketingconsultants? Bel een van de marketingconsultants:

Loyalty Lab:
Niels van den Akker +31 61 172 59 82
Sidney Overes  +31 6 46423389
Reno van den Berg +31 6 29351105

Jill Marketing Group:
Jeroen de Wit  +31 63 102 57 36

*Kopende respons: personen die daadwerkelijk kopen a.d.h.v. een verstuurde DirectMail. Dus als u gemiddeld 750 DM’s verstuurd, kopen 54 klanten.