Audiologie cijfers: februari zet de positieve trend van januari voort

In februari was niet alleen het weer mooi, ook de inkoop van hoortoestellen liep goed. We zien een inkoop aantal stijging van 14,7% in februari, wat betekent dat er al 12,7% meer hoortoestellen in 2019 zijn ingekocht ten opzichte van 2018.

Bij de zelfstandigen zagen we binnen Optitrade een groei van 11,2% over februari en 19,6% over de eerste 2 maanden waar alle ondernemers niet ontevreden over zullen zijn. De dip in inkoop die we normaal in het begin van het jaar zagen is nu al voor het 2e jaar op rij niet aanwezig. We merken dat de audiciens dit moment, om alles weer op orde te krijgen na de hectische periodes aan het einde van het jaar, wel missen.

Met de nieuwe producten die eind vorig jaar en op dit moment gelanceerd zijn of worden is er zeker wat te kiezen voor de consument bij de zelfstandige audicien. Daarom is het belangrijk om zowel nieuwe, als bestaande klanten zoveel mogelijk te adviseren over de vernieuwde technologische ontwikkelingen en wat dit voor een voordeel voor de gebruiker kan hebben, dan zullen we het dit jaar nog beter doen dan vorig jaar.