Charmant: ELLE eyewear lanceert haar made in france collectie

 

 

EEN TOEGEWIJD MERK
Al vanaf de oprichting in 1945 richt ELLE zich tot vrouwen over de hele wereld op een positieve en toegewijde manier. Het merk geeft hen de kans zich te ontplooien in een steeds veranderende wereld. Dit stijlvolle merk, dat altijd meegaat met de tijd, heeft zich in de afgelopen decennia ontpopt als een echte bondgenoot van vrouwen: ELLE is een voorbeeld voor feminisme. ELLE luistert naar hen en begeleidt hen dagelijks op hun weg naar een sterk en onafhankelijk leven.

Deze modebijbel weet de hotste trends op een creatieve manier te interpreteren, met een vrije geest en een vleugje joie de vivre – net als de ELLE-vrouw. Ze belichaamt de stedelijke sfeer van de Franse hoofdstad, slim en charmant, bewegend tussen elegantie en bedachtzaamheid, durf en ernst, maar altijd met een unieke en sprankelende uitstraling.
Deze nieuwe ELLE Made in France collectie, verteld door vrouwen, voor vrouwen, is een eerbetoon aan de ELLE vrouw door middel van hoogwaardige Franse monturen. Elk montuur is vernoemd naar een Franse vrouw die van belang is geweest in de Franse geschiedenis.

EXCEPTIONELE MADE IN FRANCE KNOW-HOW
De ELLE Made in France lijn is geboren in Oyonnax. Deze stad, gelegen in een Jura-vallei, werd beroemd vanwege de vervaardiging van haarkammen en sieraden van acetaat. Na de Eerste Wereldoorlog maakte de trend voor lang haar plaats voor kortere stijlen. Oyonnax zocht toen naar nieuwe mogelijkheden, waar de fabricage van acetaat brillen uit voort vloeide.
Van de jaren vijftig tot de jaren tachtig wendden veel internationale bedrijven zich tot Oyonnax-fabrikanten voor monturen van acetaat. De Europese en Amerikaanse optische markten waren booming en de grootste beroemdheden begonnen Made in France-monturen te dragen, waardoor het echte modeaccessoires werden.

In de optiekbranche is Oyonnax een waar keurmerk, synoniem voor een rijke traditie en grote expertise. Deze bakermat van de Franse brillen staat voor uitzonderlijke ambachtelijke knowhow die al eeuwen bestaat. Tegenwoordig produceert ELLE Eyewear hier brillen van zeer hoge kwaliteit, die worden gekenmerkt door prachtige afwerkingen, mooie details, nauwgezet vakmanschap en een onberispelijk glans.

Acetaat, hét materiaal van de ELLE Made in France-collectie, is tot in de perfectie gepolijst om zo monturen te verkrijgen die zowel glanzend, zacht als uiterst comfortabel zijn. Maar liefst drie polijsttonnen, met zeer specifieke eigenschappen, worden gebruikt om de hoogwaardige afwerking van de brillen te bereiken.

EEN ONDERSCHEIDEND ONTWERP
De modellen van de Made in France-collectie hebben vrouwelijke en zachte rondingen in ultra-trendy vormen: pantos, oversized, geometrisch en cateye. De acht nieuwe optische monturen laveren gracieus tussen verfijning en originaliteit dankzij mooie creatieve accenten. Bij sommige monturen wordt acetaat gecombineerd met een metalen decoratie door middel van gladde verbindingen op de veren. De looks zijn heel verfijnd en elegant met een uitstekend draagcomfort.

Klik hier om het hele persbericht te lezen.