Aanpassing productassortiment CooperVision

Bij CooperVision willen ze ervoor zorgen dat het productassortiment voldoet aan de behoeften van zowel u als uw klanten – vandaag, morgen en in de toekomst.

De laatste tijd zien ze dat de aanpassingen verschuiven naar de meer modernere maandlenzen zoals Avaira Vitality® – en naar het gemak van daglenzen zoals de clariti 1 day. Vanwege deze verschuiving hebben ze besloten om verder te investeren in het clariti® 1 day assortiment, zodat ze aan de groeiende vraag kunnen blijven voldoen. Als gevolg daarvan heeft CooperVision besloten om te stoppen met de productie van de clariti® maandlenzenfamilie.

Als gevolg hiervan zullen de volgende lenzen uit het assortiment verdwijnen:

  • clariti® elite (sferisch)
  • clariti® toric
  • clariti® XR toric
  • clariti® multifocal

Wanneer gaan deze veranderingen in?

CooperVision heeft besloten de stopzetting van deze producten te laten samenvallen met de invoering van de EU-verordening betreffende medische hulpmiddelen (EU MDR).

 

Daarom wordt de stopzetting van deze producten van kracht met ingang van:

  • 31 augustus 2023 voor clariti® maandlenzen paslenzen en aanpassets
  • 30 april 2024 voor clariti® maandlenzen voor de verkoopverpakkingen

 

Let op: u mag, met in achtneming van de houdbaarheidsdatum, de clariti® maandlenzen aan de eindgebruiker gewoon blijven verkopen.

 

Ondersteuning van de overgang

CooperVision adviseert klanten die clariti® maandlenzen dragen om over te zetten naar een alternatieve CooperVision silicone hydrogel contactlens.

 

BESTAAND PRODUCT AANBEVOLEN PRODUCT*
Upgrade-opties voor maandlenzen Upgrade en meer gemak
clariti® elite (sferisch) Avaira Vitality® clariti® 1 day / MyDay®
clariti® toric Avaira Vitality® toric clariti® 1 day / MyDay® toric
clariti® XR toric Biofinity® XR toric
clariti® multifocal Biofinity® multifocal clariti® 1 day / MyDay® multifocal

 

Meer informatie over deze producten vindt u in de bijgevoegde productvergelijkingstabel of op www.coopervision.nl of www.coopervision.be.

 

Maak gebruik van de tools van CooperVision bij het upgraden

Bent u al op de hoogte van de mogelijkheden van OptiExpert™? CooperVision adviseert u bij het upgraden gebruik te maken van deze tool. OptiExpert™ is een essentieel hulpmiddel voor uw praktijk, ontworpen om de selectie van een contactlens te versnellen. De app houdt rekening met de juiste aanpasgids per lens, wat vooral aan te raden is bij de upgrade van clariti® multifocal naar Biofinity® multifocal aangezien het multifocale ontwerp van beide contactlenzen verschillend is.

 

Aanvullend kunt u gebruik maken van de 100% Tevredenheidsgarantie. Om de barrière te verlagen voor klanten om lenzen in het dagelijkse leven te ervaren én ze een langere gewenningsperiode te bieden, heeft CooperVision een 100% Tevredenheidsgarantie op hun silicone hydrogel dag- en maandlenzen. Hiermee helpen ze u het risico te verlagen van een verloren klant en de investering voor u te minimaliseren. De consument kan zijn geld terugkrijgen, maar moet hiervoor wel terug naar de winkel, dit geeft u een kans hem te behouden voor de categorie en uw praktijk. U wordt door CooperVision vergoed voor onze contactlenzen als de consument ook daadwerkelijk zijn geld terug wil.