De nieuwe intuïtieve techniek van OrCam

OrCam kan tekst voorlezen van o.a. kranten, boeken, restaurant menu’s productetiketten en computerschermen. Real-time herkent OrCam gezichten en identificeert producten, ook eventueel aan de barcode. Het toestel reageert zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief op eenvoudige handgebaren. Met Bluetooth kan OrCam koppelen met een oortelefoon of speaker.

Het apparaat is in principe niet geschikt voor slechthorenden omdat de OrCam niet direct kan communiceren met hoortoestellen. Dit voorjaar is Starkey echter een strategische samenwerking aangegaan met de Israëlische fabrikant OrCam Technologies Ltd.

Het resultaat is o.a. dat de nieuwe generatie Livio Edge AI – als enige hoortoestellen – volledige compatibel zijn met zowel de OrCam® MyEye2 als de OrCam MyReader2. De OrCam streamt naar één hoortoestel, bij voorkeur het hoortoestel aan de kant waar de OrCam geplaatst is. Goed nieuws dus voor mensen met een zicht- én gehoorbeperking.

Vergoeding van de OrCam kan nu bij bijna alle zorgverzekeraars worden aangevraagd. Indien het toestel op werkplek of voor studie wordt gebruikt is vergoeding door het UWV mogelijk.

Waar te koop?

KIND HOREN Benelux levert de OrCam niet, dit gaat via de leveranciers van Low Vision producten en gespecialiseerde optiekbedrijven. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Michel Vloet, Regional Business Development OrCam Benelux: Mobiel +31 6 811 34 655 – michel.vloet@orcam.com.

Uiteraard kunnen wij graag assisteren bij het koppelen van de Livio Edge AI hoortoestellen. Hiervoor is tevens een NL handleiding beschikbaar, deze kunt u hier downloaden.

Accountmanagers Starkey Nederland
Suzanne Bus | suzanne@kindhoren.nl – 06-183 542 27
Jeroen Douw |jeroen@kindhoren.nl – 06-220 620 70

Starkey Hearing Technologies
KIND HOREN | Distributeur voor Nederland en België
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn
055 360 21 11   info@KINDHOREN.nl

www.kindhoren.com

www.starkey.nl