Eco-nieuws

Albert Heijn doet een test met een groente- en fruitafdeling zonder plastic. De supermarktketen wil zien hoe de ‘blote’ producten zich houden zonder bescherming. De proef, die een maand duurt, loopt in de vestiging op het Genderenplein in Hoofddorp waar honderd ongekoelde producten te koop zijn. AH wil het verpakkingsmateriaal in de winkels terugdringen met 25 procent in 2025. Juist plastic is veel klanten een doorn in het oog, aldus AH. Lees verder..

Bron: Parool.nl

HEMA doet alle producten met wegwerpplastic in de ban

HEMA wil zo snel mogelijk af van al zijn plastic wegwerpproducten. Alle producten die eenmalig worden gebruikt en waar een duurzamer alternatief voor is, worden vervangen. Vanaf dit jaar najaar wordt al gestopt met de verkoop van plastic rietjes. Er zijn dan alleen nog metalen of papieren varianten te koop. Ook stapt de winkelketen over op het verkopen van enkel kartonnen wattenstaafjes en stopt het juist met de verkoop van plastic roerstaafjes en confetti. HEMA wil met de verduurzamingsoperatie zijn verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen de groeiende hoeveelheid zwervend plastic. Lees verder..

Bron: Retailtrends.nl

Contactlens recycle programma gebalanceerd in heel het Verenigd Koninkrijk

Dragers van contactlenzen kunnen sinds januari 2019  contactlenzen gratis recyclen. Daarvoor zijn er overal in het Verenigd Koninkrijk openbare drop-off points gecreëerd, aangeboden door Boots Opticians en andere zelfstandige winkels. Het is ook mogelijk de gebruikte lenzen op te laten halen. Lees verder..

Bron: BBC.com

Biologische producten vaak goedkoper dan A-merken

Consumenten die biologische producten kopen, zijn goedkoper uit dan vijf jaar geleden. Waren producten toen gemiddeld twee keer zo duur als reguliere, nu is dan nog 63 procent. at blijkt uit een vergelijking van de Consumentenbond die daarover publiceert. Voor het onderzoek werden 115 producten van dertien gewone supermarkten en vier biowinkels met elkaar vergeleken. Bij Dirk zijn de goedkoopste biologische producten te koop, op de voet gevolgd door Vomar. Hun producten liggen gemiddeld 13 procent en 11 procent lager dan gemiddeld. Lees verder..

Bron: Parool.nl