Eerste succesvolle  live bijeenkomst – Optiek monitor

Afgelopen maandag zijn een 7-tal ondernemers onder coronaproof omstandigheden bij elkaar geweest om de resultaten van de eerste optiekmonitor met elkaar te bespreken.

Deze ondernemers hebben de eerste 3 kwartalen van dit jaar hun omzet en andere bedrijf gerelateerde cijfers bijgehouden en daarmee een interessant dashboard gecreëerd waardoor iedere deelnemer (vertrouwelijk) zijn cijfers kon vergelijken met collega’s

Want dé manier om (nog) succesvoller te worden, is leren van elkaar. Het vergaren en delen van kennis over wat er in de markt en bij collega’s gaande is, geeft inzicht. En op basis van dat inzicht kan iedereen beste strategie voor de eigen winkel bepalen.

Nadat de cijfers gepresenteerd werden, ontstonden er goede discussies over de verschillen in omzetresultaten , leeftijd van de klanten, de gemiste verkopen door corona, de investeringen in personeel en marketing en welke activiteiten resultaat opleverden.

De open houding van alle aanwezigen zorgde ervoor dat de leercurve werd ingezet en de basis werd gelegd voor een vervolg.

Nadat we het gehele jaar 2020 hebben kunnen analyseren zal een nieuwe afspraak worden gemaakt voor een vervolgbijeenkomst.

 Hoe werkt de optiek monitor ?

Wanneer u deelneemt aan de Optiekmonitor vullen we maandelijks een aantal bedrijfs-gerelateerde cijfers in en creëren we voor u een persoonlijk dashboard. Dit bespreken we 1 op 1 met u. Het dashboard geeft een zuiver beeld van de resultaten van uw onderneming ten opzichte van de resultaten van collega’s die eveneens aangesloten zijn bij de Optiekmonitor.

Door met u de verschillende cijfers te bespreken en openheid van zaken te geven, kunt u waardevolle kennis meenemen in uw bedrijfsvoering.

Bijeenkomsten

Deelnemers van de Optiek Monitor zullen viermaal per jaar bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we opvallende trends en hoe we hiermee kunnen omgaan. Ook is er ruimte om te sparren en informatie en ervaringen uit te wisselen – afgelopen maandag is de eerste live bijeenkomst geweest

Vertrouwelijk

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw cijfers om! Ze worden enkel gebruikt binnen de Optitrade Optiek Monitor. De individuele cijfers worden alleen doorgegeven aan de ondernemer zelf. Tijdens de te plannen bijeenkomsten kunt u deze indien gewenst met andere deelnemers delen, zodat u van elkaar kunt leren.

Meedoen of meer informatie ?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elisabeth Weiland-Pap T.+31 (0)6 82 31 60 04 of Pim Foster T. +31 (0)610355099