Gain: meevallende cijfers hoortoestelmarkt 2020

Uit de cijfers van GAIN blijkt dat de hoortoestelmarkt in Nederland vorig jaar met 4,3% gekrompen is in vergelijking met 2019.

Ondanks de coronacrisis kan er over een positief jaar gesproken worden, vindt de branchevereniging van fabrikanten van hooroplossingen. Onder andere hebben de kwalificatie van audicienbedrijven als vitale sector, het inzicht van het belang van goed horen om sociaal isolement te voorkomen en de technologische ontwikkelingen binnen de keten van hoorzorg hieraan bijgedragen.

De hoortoestelmarkt in Nederland is vorig jaar 4,3% gekrompen in vergelijking met 2019. Dat maakt GAIN, de branchevereniging van fabrikanten van hooroplossingen, bekend. De daling van het aantal geleverde hoortoestellen was in de door zorgverzekeraars vergoede zorg het kleinst, 2,4%. Het aandeel in de zogenaamde private markt – hoortoestellen die niet vanuit het basispakket van de zorgverzekeraars worden vergoed – daalde het meest. Waar dat percentage in 2019 nog 19 % van de totale markt vormde, eindigde het in 2020 op 17% van de markt, een daling van ruim12%. In 2020 zijn er in totaal 316.337 hoortoestellen geleverd.

Lees hier het hele persbericht.