Minamoto Eyewear

Minamoto betekent “oorsprong” in het Japans en dat is waar het merk naar teruggaat. Naar zijn Japanse roots. Naar de oorsprong. Het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Sabae, een stad in de Japanse prefectuur Fukui. Deze stad is de bakermat van de Japanse brillenindustrie.

Een grote inspiratiebron voor Minamoto is de Japanse Zen filosofie, die staat voor minimalisme en focus op het essentiële. De Minamoto collectie ontdoet zich van het overbodige om terug te keren naar de essentie: authenticiteit, comfort, hoge kwaliteit, finesse, onovertroffen aandacht voor detail en schoonheid staan hierin centraal. Minamoto wil ook de typische Japanse gedachte ai-chaku (愛着) overbrengen: de liefde en genegenheid voor dingen die je voor lange tijd gebruikt en die je je hele leven bij je draagt. Producten die zijn waarde behouden en zelfs mooier worden naarmate de tijd strijkt.

Elke bril is een symbool van Japans vakmanschap, een waar meesterwerk. De monturen zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Het logo, een Japanse kanji, is met de hand gemaakt door een kalligrafie meester die werkt voor CHARMANT. Het betekent “oorsprong” en komt terug op de titanium oortips als handtekening van het merk. Discrete decoraties zijn minutieus gegraveerd en weerspiegelen de precisie en kwaliteit waar Japan bekend om staat en benadrukken tevens de aandacht voor detail.

Alle Minamoto monturen zijn gemaakt van 99,4% puur Japans titanium, de hoogste kwaliteit die op de markt bestaat.  De veren zijn gemaakt van bèta titanium voor perfecte flexibiliteit en comfort en daardoor ook eenvoudig af te passen. Het titanium materiaal is nauw verbonden met de geschiedenis van CHARMANT, want zij waren een van de eerste bedrijven ter wereld die titanium gebruikten voor de productie van monturen in de jaren tachtig. Ook de neuspads en oortips zijn gemaakt van puur titanium, waardoor deze brillen heel lang mee gaan!

Het opvouwbare etui is gemaakt van 100% organisch Washi papier door een klein familiebedrijf in de prefectuur Fukui in Japan, waar de traditie van het maken van Washi papier al meer dan 1.500 jaar in ere wordt gehouden. Het speciale patroon op het papier heet „Sumi-Nagashi“ en wordt met de hand gemaakt met Japanse inkt en met een kalligrafiepenseel. Elk patroon en dus elk etui is uniek.

Speciaal voor jou als Optitrade klant geldt een introductiedeal waarbij je 2 gratis monturen en een gratis Japans POS pakket krijgt!*

Naast bovenstaande actie ontvang je als klant meer voordelen zoals de uitstekende Charmant service met 50% omruiling*  en krijg je een vermelding op de dealerlijst. Lees via onderstaande button welke voordelen je nog meer ontvangt. En wil je een afspraak maken om de collectie te zien- neem contact op met Charmant via: +31 348 41 66 46 of hun accountmanagers:

Zuid Nederland:
Nando-Mar den Hoed
Tel. 0032 – 470 81 35 19
nando-mar.denhoed@charmant.eu

Noord Nederland:
Monique Platvoet
Tel. 06 – 15 59 94 64
monique.platvoet@charmant.eu

Of contacteer Elisabeth of Anouk van Optitrade.

*Aanbieding geldig t/m 31-08-2024 bij aankoop van minimaal 15 monturen.  Wij geloven in Minamoto, maar mocht je na een jaar toch niet tevreden zijn, dan mag je 50% ruilen voor een ander merk van CHARMANT. Dit aanbod is eenmalig en alleen geldig op de ingekochte Minamoto monturen in de actieperiode.

klik hier Link naar actiepagina