Monkeyglasses – Duurzame Eyewear sinds 2010

Tot Ziens Plastic!

Een gewoonte veranderen naar een groener alternatief is zeker niet altijd gemakkelijk en je moet soms met kleine stappen beginnen. Al vele jaren werken wij aan het verminderen van alle plastic in onze productie en transport. Tot nu waren onze zakjes gemaakt van gerecycleerd plastic. We zijn dan ook erg blij om aan te kunnen kondigen dat vanaf deze nieuwe collectie, ELEVATE 2019-1, al onze monturen in een verpakking van gerecycled papier kunnen worden vervoerd.

Onze weg naar Zero Plastic

Zoals altijd focussen we ons op Zero Waste en het vermijden van plastic. Bekijk onze weg tot nu toe.

monkeyglasses® Closed Loop

Met Closed Loop bieden we een optimale levensduur van de monturen en zorgen we tegelijkertijd goed voor de planeet en al de mensen die bij het productieproces van een monkeyglasses® betrokken zijn. Bovendien voldoen alle leveranciers van monkeyglasses® aan de richtlijnen in de Global Compact van de VN over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Klik hier om meer te lezen over onze Closed Loop.

Red De Orang-oetan

Elk jaar worden duizenden wilde orang-oetans het slachtoffer van de verwoesting van hun regenwoud op Borneo. monkeyglasses® zet zich met hart en ziel in voor savetheorangutan.org, een organisatie die zoveel mogelijk orang-oetans weer in het wild wil uitzetten, waar zij thuishoren.

Oude brillen, nieuw leven

Minder bedeelde mensen over de hele wereld hebben ook een bril nodig. monkeyglasses® helpt bij de inzameling van oude brillen voor de Deense organisatie Syn For Sagen I Afrika. Met hun hulp worden de oude brillen een nieuw leven ingeblazen en brengen ze grote vreugde.