Nieuwe therapie tegen oorsuizen

Elke dag een piep in je oor: mensen met tinnitus worden er stapelgek van. Goed nieuws voor hen: de Universiteit Maastricht ontwikkelde een nieuwe behandelmethode die zó succesvol is, dat het de standaardbehandeling wordt in Nederland en Europa. En nog beter nieuws: de methode wordt vanaf dit jaar ook vergoed.

In Nederland zijn er zo’n 2,5 miljoen mensen met oorsuizen. Ruim een half miljoen van hen hebben daar in het dagelijks leven zoveel last van dat ze ervoor naar een dokter gaan. De behandelmethode is vaak gericht op symptoombestrijding. Mensen krijgen bijvoorbeeld een apparaat dat de geluiden maskeert.

In Maastricht hebben ze nu een andere behandeling die meer aandacht heeft voor het psychische aspect. “Dit is eindelijk een effectieve methode”, vertelt Rilana Cima enthousiast. Ze is onderzoeker bij de Universiteit Maastricht en psycholoog en coördinator van tinnitus expertisecentrum Adelante. “Door patiënten juist expres bloot te stellen aan hun oorsuizen, leren ze om er minder gevoelig voor te worden.” Lees verder..

Bron: RTL Nieuws