Voorgestelde fusie tussen Widex en Sivantos wordt definitief goedgekeurd door Europese Commissie

De fusie creëert een bedrijf met gecombineerde inkomsten van meer dan 1,7 miljard euro, de transactie zal naar verwachting begin maart 2019 worden afgerond en het zal een wereldwijde voetafdruk achterlaten door het uitgebreide verkoop- en distributieplatform.

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-concentratieverordening de fusie tussen Sivantos Pte. Ltd. (“Sivantos”), eigendom van EQT-fondsen, en Widex A / S (“Widex”), eigendom van T & W Medical A / S, goedgekeurd. Sivantos biedt een gevarieerde portfolio van technologisch geavanceerde hoortoestelproducten voor merken als Signia, Audio Service, Rexton en anderen. De productenportfolio van Widex omvat een reeks geavanceerde hoortoestellen met een focus op het topsegment.

De Commissie concludeerde dat de fusie geen mededingingsbezwaren zou doen rijzen. De fusie is al goedgekeurd in alle andere relevante rechtsgebieden.

“Ons doel bij Widex is altijd geweest om de best mogelijke hoortoestellen te ontwikkelen om de levensduur van mensen met hoorbehoeften te verbeteren. De fusie met Sivantos brengt ons een stap dichter bij dat doel door een bedrijf te bouwen met een van de sterkste bronnen voor onderzoek en ontwikkeling in het bedrijf en de verkoopkanalen om ervoor te zorgen dat onze innovatieve producten zoveel mogelijk mensen bereiken, “zei Jan Tøpholm, voorzitter van Widex A / S.

“De fusie tussen Widex en Sivantos is een transformerende combinatie en een unieke kans om innovatie te stimuleren via een van de meest dynamische R & D-teams in de industrie, ten behoeve van de meer dan 700 miljoen mensen met hoorbehoeften”, zegt Marcus Brennecke, Global Co-Head van EQT Private Equity.

Het nieuw opgerichte bedrijf zal een wereldwijde leider zijn met een aanwezigheid in meer dan 125 markten, gecombineerde inkomsten van meer dan EUR 1,7 miljard en meer dan 10.000 werknemers wereldwijd. Alle Widex- en Sivantos-merken zullen blijven werken met afzonderlijke verkoopteams en organisaties die de combinatie volgen. De transactie blijft onderworpen aan de laatste en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De partijen verwachten dat de transactie begin maart 2019 zal worden afgerond.