Optiek de Jonge – Rodenstock

Optiek de Jonge in Goes stapte over naar een andere glasleverancier en koos voor Rodenstock. Zo’n wisseling gaat niet over één nacht ijs. Eigenaar Cees de Jonge geeft aan hoe hij de overstap heeft ervaren.

 Hoe verliep het traject dat voorafging aan de daadwerkelijke overstap?

“Dat ging heel goed; we hebben meerdere gesprekken gevoerd waarin we uitleg kregen over het glasprogramma. Ook de mogelijkheden op het gebied van marketingondersteuning zijn uitgebreid besproken. Dat was allemaal heel helder”.

Waar moet een glasleverancier vooral aan voldoen?

“Hij moet uiteraard een kwalitatief goed product leveren, met de juiste prijsstelling. Ook een goede marketingondersteuning vinden wij heel belangrijk, net als een bekende en stabiele merknaam”.

Was de overstap voor het team arbeidsintensief? 

“Wij moesten natuurlijk allemaal kennismaken met de nieuwe producten en ontdekken welk glazen overeenkwamen met de producten van onze vorige leverancier, zodat we onze klanten een passend advies kunnen blijven geven”.

 Hoe reageren de klanten op de nieuwe producten?
“De eerste ervaringen zijn positief”.

Hoeveel contactmomenten waren er met Rodenstock voordat jullie startten met de verkoop?

“We hebben elkaar drie keer ontmoet. We zijn uitgebreid met de mensen van Rodenstock aan tafel gegaan om uitleg te krijgen over het assortiment en om de B.I.G. Vision-campagne te bespreken en plannen”.

Kunt u iets vertellen over de B.I.G. Pop-Up store, die jullie onlangs twee dagen hadden?

“Zowel Rodenstock als wij zijn heel enthousiast over het Pop-Up concept. Het paste perfect in een leegstaand pand naast onze winkel. We hadden twee dagen een volle agenda, met 30 afspraken per dag, waarvan zo’n 30 procent nieuwe klanten. Onze klanten hebben dit als een mooie service ervaren. Er waren voldoende en deskundige medewerkers van Rodenstock aanwezig, de communicatie van zowel de salesmanager als de marketingafdeling was goed en de opstelling van Rodenstock flexibel. Kortom: een succes!”

Rodenstock Benelux B.V.
Marcellus Emantslaan 1a
9721 TK Groningen, Netherlands
E-mail info@rodenstock.nl