Nieuwe consumentencampagne van GAIN: Oren naar 5 jaar vakantie? Dat is nog eens goed besteed vakantiegeld

Aan de vooravond van de zomer, begint ook langzaam het gewone leven weer op te starten. We mogen de terrassen weer op en vakantiehuisjes en campings in Nederland zijn gedeeltelijk weer open, net als sommige grenzen binnen Europa. Maar de zomervakantie die we voor ogen hadden, zit er niet voor iedereen in.

Maar misschien nog wel iets veel beters. Wat dacht u van een eenmalige investering voor 5 jaar ontspanning en meer energie? Want wist u dat uw oren continue hard moeten werken? En dat al jaren zonder vakantie. Hard werken om alles goed te kunnen verstaan. Daar worden uw oren moe van en u -onbewust- ook. Slechter horen kost namelijk erg veel energie. En gaat bovendien ten koste van uw lichamelijke en mentale gezondheid. Ruim 70% van de Nederlanders zou het moeilijk vinden om te accepteren dat ze niet goed kunnen horen. En dat blijkt ook uit het feit dat slechthorenden gemiddeld zo’n 7 tot 10 jaar wachten met het aanschaffen van een hoortoestel. Zo lang wacht u toch ook niet met het nemen van een vakantie?

Maar ook als u hoortoestellen draagt die al wat ouder zijn, moeten uw oren harder werken dan nodig is. Een hoortoestel gaat gemiddeld vijf jaar mee. Vijf jaar lijkt een korte termijn, maar wees u ervan bewust dat geen enkel apparaat in het huishouden zo hard en langdurig werkt als een hoortoestel. Een hoortoestel heeft na vijf jaar dragen; op warme en soms vochtige plekken en in weer en wind ongeveer 27.000 uur gewerkt. Dat is tweeënhalf keer zo veel als een tv als u elke dag 6 uur tv kijkt en maar liefst 30 keer zo veel als een stofzuiger als u elke dag een half uur stofzuigt en als een koffiezetapparaat als u elke dag vier poten koffie zet. Zoals we zeiden: hard werken.

Lang niet iedereen vervangt een hoortoestel binnen die vijf jaar. En dat is wel degelijk belangrijk. Dat komt bijvoorbeeld door de techniek die veroudert. Technologische ontwikkelingen gaan snel en de techniek kan in die vijf jaar wel twee à drie generaties verder zijn. Naast de vooruitgang van de techniek, neemt een hoortoestel af in kwaliteit. De levensduur hangt nauw samen met hoe intensief de toestellen gebruikt worden en onder welke omstandigheden. Ook connectiviteit en onderhoud spelen daarbij een rol, net als de verandering van uw eigen gehoor.

Gedurende die extra jaren dat u een hoortoestel draagt, hebben uw oren en uw lichaam en geest het zwaar. Gun uw oren en uzelf die welverdiende rust. En wat is er nu mooier dan een vakantie van vijf jaar? Ga daarvoor dit jaar niet naar een reisbureau, maar naar een audicien. Dat is nog eens goed besteed vakantiegeld.