Phonak breidt uit naar kinderen én volwassenen

Phonak breidt het Lumity-portfolio uit en richt zich op kinderen en volwassenen met verschillende soorten gehoorverlies zodat zij weer met plezier deel kunnen nemen aan gesprekken.

Met de nieuwe Sky, Naida en CROS richt Phonak Lumity zich op de unieke behoeften van kinderen, tieners en volwassenen. Lumity is nu geschikt voor een breed scala aan gehoorverliezen, van mild tot ernstig en zeer ernstig gehoorverlies en voor niet-behandelbare gehoorverliezen aan één oor is er nu ook een hooroplossing beschikbaar.

 Stäfa, Zwitserland, 9 augustus 2023 – Phonak, een toonaangevende wereldwijde leverancier van levens veranderende hooroplossingen, kondigt met trots de nieuwste toevoegingen aan van het succesvolle Lumity hoortoestelplatform. Het nieuwe aanbod bestaat uit: Sky, Naida en CROS. Hiermee wordt het huidige Lumity-platform uitgebreid om tegemoet te komen aan de unieke eisen van kinderen, tieners en volwassenen met een ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies, maar ook voor mensen met een niet-behandelbaar gehoorverlies aan één oor is er een hooroplossing beschikbaar. Zij kunnen nu allemaal profiteren van de Lumity-technologie inclusief het bewezen spraakverstaan, universele connectiviteit en geluidskwaliteit. Het huidige Lumity-assortiment krijgt ook enkele kleur- en technologieniveau uitbreidingen.

“Een gesprek kunnen voeren vormt de kern van het leven, van een baby die luistert naar een door de ouders gezongen slaapliedje tot een ouder koppel dat herinneringen ophaalt over een favoriete film,” zegt Oliver Frank, Vice President Marketing bij Phonak. “Deze lancering bouwt voort op het grote succes van Lumity. Wij zijn verheugd dat er nu toegang is tot de nieuwste technologie, die het welzijn van onze gebruikers beïnvloedt. Dit betekent dat personen van alle leeftijden met verschillende niveaus gehoorverlies hiervan kunnen profiteren. Met het introduceren van Sky, Naida en CROS in de Lumity-familie houden we vast aan onze belofte om het breedste assortiment hoogwaardige Zwitserse hooroplossingen te bieden. Kortom, gesprekken zijn helder voor iedereen.”

Sky Lumity – ons vlaggenschip op het gebied van hooroplossingen voor kinderen.

Kinderen brengen bijna 90% van hun basisschooldag door in een lawaaiige omgeving. Dit is waarom Sky Lumity hoortoestellen beschikken over geavanceerde technologie speciaal ontwikkeld voor kinderen met als prioriteit het verstaan van spraak in lawaai. Met Sky Lumity hoortoestellen kunnen kinderen moeiteloos communiceren met anderen, of ze nu onderweg of dicht bij elkaar zijn. Deze hoortoestellen zijn voorzien van verbeterde connectiviteit, zodat kinderen verbinding kunnen maken met de grenzeloze mogelijkheden van de digitale wereld en deze kunnen verkennen. Wanneer er ook gebruik wordt gemaakt van Roger-apparatuur ervaren kinderen tot wel 34% beter spraakverstaan in vergelijking met alleen de hoortoestellen, hierdoor krijgen ze toegang tot het horen van gemiddeld 5.300 extra woorden per dag.

Sky Lumity hoortoestellen werken naadloos samen met de unieke, speciaal voor kinderen ontwikkelde myPhonak Junior app. De gerenommeerde myPhonak Junior app geeft kinderen de mogelijkheid om zelf controle te houden over hun hoortoestellen, dit zorgt voor persoonlijke connectie met hun apparaten. Ouders kunnen ook gebruik maken van de app om bijvoorbeeld draagtijd te monitoren, een “remote adjust” afspraak met de audicien te volgen en het instellen van ouderlijk toezicht.

“Sky Lumity vertegenwoordigt het hoogtepunt van 50 jaar standvastige toewijding voor hooroplossingen voor kinderen, onderzoek en bronnen voor audiciens en families,” zegt Angela Pelosi, Senior Director Audiology. “ Met Phonak kunnen ouders erop vertrouwen dat hun kind een innovatieve en een op maat gemaakte hooroplossing krijgt, gebaseerd op studies speciaal ontwikkeld voor en met kinderen.”

Naída™ Lumity – ons meest krachtige hoortoestel

In Naida Lumity zijn nieuwe features verwerkt die specifiek ontwikkeld zijn om voorrang te geven aan de meest cruciale vereiste van hoortoesteldragers, namelijk: spraakverstaan. Het is een robuust en betrouwbaar model en Naida Lumity hoortoestellen zijn uitgerust met AutoSense OS 5.0, Phonak’s meest geavanceerde systeem van dit moment. Deze gerenommeerde technologie maakt gebruik van op AI gebaseerde machine learning en analyseert continu de omgeving tot wel 700 keer per seconde en zich vervolgens automatisch aanpast aan de unieke luisteromgeving van de hoortoesteldrager. Het koppelen van Naida Lumity met Roger-technologie verbetert de luisterervaringen van hun gebruikers aanzienlijk in gesprekken in gezelschap.

CROS Lumity – de oplossing voor mensen met een niet-behandelbaar gehoorverlies aan één oor

CROS Lumity hoortoestellen zijn ontwikkeld voor mensen met een niet-behandelbaar gehoorverlies aan één oor en streamen spraak en geluid draadloos van het niet-behandelbare oor naar een compatibel hoortoestel aan de andere zijde. Doordat CROS-Lumity naadloos koppelt met een Phonak Lumity hoortoestel, past CROS-Lumity zich moeiteloos aan om spraakverstaan en het bewustzijn van de omgeving te verbeteren. CROS-Lumity is ook compatibel met Roger voor beter verstaan op afstand en in lawaai. De myPhonak- en myPhonak Junior App is beschikbaar voor de CROS Lumity-R om het geluid te kunnen personaliseren.

Een grotere keuze in diverse kleuren

Phonak biedt nu een grotere keuzemogelijkheid uit diverse kleuren. Sky Lumity is verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren. Audéo™ L, LR en Life wordt ook leverbaar in drie nieuwe flitsende kleuren: Electric Green, Caribbean Pirate en Precious Pink.

Meer technologie levels beschikbaar voor Phonak SlimTM

Tot op heden was Phonak Slim enkel verkrijgbaar in de technologielevels 90 en 70. Vanaf nu is Phonak Slim ook verkrijgbaar in de technologielevels 50 en 30.

Naída L-PR en L-UP, Sky L-PR en L-UP, CROS L-R en Slim in de techonologielevels 50 en 30 zullen vanaf 9 augustus 2023 beschikbaar zijn bij de aangesloten audicienbedrijven.