Relectie op 60 jaar in de hoorindustrie

Nadat Bill Austin (BA) in 1967 Starkey Labs overnam, een kleine fabrikant van oorstukjes die gespecialiseerd was in industriële gehoorbescherming, transformeerde hij de organisatie tot een wereldwijd toonaangevende hoortoestelfabrikant.

Voorzitter en CEO van de website Hearing Health & Technology Matters (HHTM), Kevin Liebe (KL), kreeg onlangs de kans om bij Bill Austin aan te schuiven voor een gesprek over deze mijlpaal en een reflectie op de lessen die hij gaandeweg leerde.

KL: Hoe zag de hoorindustrie eruit toen u net begon, ten opzichte van hoe het er tegenwoordig aan toe gaat?
BA: In 1961 koos ik ervoor om van hoorzorg mijn levenswerk te maken. De reden voor de keuze is nog altijd hetzelfde: het is een kans om op zinvolle wijze aan het leven bij te dragen. Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen we mensen nu meer en beter helpen dan ooit tevoren. Ik kan me geen betere baan voorstellen dan samen met het Starkey-team onderdeel van de toekomst te vormen.

KL: In de loop der jaren, zagen we hoe een aantal grote bedrijven probeerden een plekje in de hoorindustrie te veroveren en daarin faalden. Wat zijn voor u de belangrijkste zakelijke lessen uit de afgelopen zes decennia die tot uw succes hebben geleid?
BA: De enige bedrijven die succes hebben behaald in de hoorindustrie, zijn de paar bekenden die al langer actief zijn. Ik heb geleerd dat het makkelijker is een idee te krijgen dan het ook daadwerkelijk te realiseren. Als je op zoek bent naar een quick win, zit je in dit beroep niet goed.

KL: Welk advies heeft u voor degenen die aan het begin van hun carrière staan of misschien een carrière in de hoorzorg overwegen?
BA: Het is de mooiste tijd ooit om in de hoorzorg te werken. Naast een groeiend aantal mensen dat ons nodig heeft, beschikken we nu over technologie waar onze klanten immens blij mee zijn. Als je ervan houdt mensen te helpen, dan is dit beroep bij uitstek geschikt.

KL: Als u kijkt waar het heengaat met de hoortechnologie, waar wordt u dan vooral enthousiast van?
BA: Onze toekomstige toestellen zullen niet alleen een beter gehoor dan ooit tevoren bieden; ze zullen ook als persoonlijke assistent onmisbaar zijn. Het is een aangrijpende ervaring om onderdeel te zijn van deze langgekoesterde droom die uitkomt.


KL: De 
Starkey Hearing Foundation is uitgegroeid tot ’s werelds grootste liefdadigheidsinstelling op gebied van hoorzorg. Hoe heeft deze betrokkenheid en filantropische activiteit door de jaren heen uw kijk op het leven en het zakenleven gevormd?
BA: 
Als oprichter werd de persoonlijke filosofie die ik altijd heb willen delen voortdurend versterkt dankzij het werk van Starkey en de Starkey Hearing Foundation. Men leeft door wat men geeft, en ons leven wordt ook verrijkt door dit geschenk dat we uit betrokkenheid geven.

KL: Hoe zien de komende tien jaar eruit voor Bill Austin? Bent u nog steeds van plan in de industrie actief te blijven?
BA: Ik wil zolang ik fysiek en mentaal in staat ben een bijdrage te leveren, actief onderdeel van het team uitmaken en alles wat ik in mij heb aan de sector geven die ook zo goed voor mij is geweest.

 

William F. Austin — oftewel Bill Austin, zoals de meesten hem kennen — is de oprichter, hoofdeigenaar en voorzitter van Starkey. Starkey is een niet-beursgenoteerd, wereldwijd hoortechnologiebedrijf met ruim 5.000 werknemers, verdeeld over 26+ vestigingen en actief in meer dan 100 markten over de hele wereld.

 

Kevin Liebe, AuD, is directeur en CEO van Hearing Health & Technology Matters (HHTM). Hij is tevens wetenschappelijk adviseur voor Neosensory, een start-up in Silicon Valley die pionierend werk verricht op gebied van zintuiglijke augmentatie. Hij is voormalig directeur en bestuurslid van de Washington State Academy of Audiology.

 

Accountmanagers Starkey Nederland
Suzanne Bus | suzanne@kindhoren.nl – 06-183 542 27
Jeroen Douw |jeroen@kindhoren.nl – 06-220 620 70

Starkey Hearing Technologies
KIND HOREN | Starkey Nederland en België
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn
055 360 21 11   info@KINDHOREN.nl

www.kindhoren.com

www.starkey.nl