Samenwerking RĒVO en surfproject

RĒVO is dit jaar goed begonnen en is een samenwerking aangegaan met SurfProject. Dit is waar we supertrots op zijn. Tijdens het lezen van een artikel in de krant zijn we in contact gekomen met de oprichtster Suzanne van den Broek. Nadat we op één van de locaties zijn geweest, waren we enthousiast en zijn we de samenwerking aangegaan.

Onze focus bij RĒVO ligt onder andere op de watersport met veel ambassadeurs die ook aan surfsporten doen. Denk aan Dorian van Rijsselberghe, Lilian de Geus en Eveline Hooft.

Bij elke verkochte RĒVO zonnebril wordt een bedrag overgemaakt naar Surf Project om de kids veel plezier en vooral meer zelfvertrouwen te geven en laten beleven tijdens het surfen.

Het Surf Project is in het voorjaar van 2014 gestart. Oprichtster Suzanne van den Broek, opgeleid ontwikkelingspsycholoog en gek op golfsurfen, werkt al geruime tijd met kinderen met Down, autisme of ADHD.

Suzanne “Het idee voor het project ontstond nadat ik op surfvakantie was geweest met een busje langs de kust van Portugal. Ik vertelde dit aan de kinderen waarmee ik toen op een zorgboerderij werkte.

Uiteraard vroeg één van de kinderen of ik ze niet een keer surfles wilde geven. Mijn antwoord was ‘nee’. De kinderen waarmee ik werk nemen dingen vaak heel serieus, dus moet je heel duidelijk zijn in wat je zegt en vooral wat je belooft. Toch liet de gedachte aan surflessen voor deze doelgroep me niet los. Er bestaat ook G-hockey en G-voetbal, dus waarom surfen eigenlijk niet?!”

In Engeland is het concept sinds 2010 al een groot succes. Kinderen worden door psychologen doorverwezen naar The Wave Project. Hoe gaaf is dat?! Surfen op doktersrecept! Na een goed gesprek met de oprichter van het Wave Project, Joe Taylor, wist Suzanne het zeker. Dit gaan we in Nederland ook doen!

“Inmiddels werken we met een enorm team van vrijwilligers op drie verschillende locaties aan een fantastisch project. Zonder deze vrijwilligers geen Surf Project. Ik ben iedereen ENORM dankbaar hiervoor.”