Shamir lanceert Metaform™, een baanbrekende glasproductietechnologie

Met Metaform produceert Shamir een compleet nieuw glastype. Metaform zorgt door een uniek productieproces voor een reeks verbeteringen, voor elk glas met welke index dan ook. Nanotechnologie voor glazen met superpower.

Na jarenlang onderzoek presenteert Shamir met trots Metaform: het glasproductieproces dat gebaseerd is op nanotechnologie. Hierdoor kunnen ze nieuwe compromisvrije supersterke glazen bieden met alle optische, fysieke kenmerken, met coating ingebouwd.

Geen compromis nodig

In een wereld vol keuzes moeten we regelmatig veiligheid inwisselen voor design en snelle service voor hoge kwaliteit. Alle nieuwe technologieën hebben ons ongeduldig gemaakt: we willen niet moeten kiezen, ook niet bij brillen. Metaform-technologie helpt dit probleem oplossen: met een nieuw glas dat supersterk, dun en licht is en voorzien van een coating. En al die elementen kunnen naast elkaar bestaan. Er zijn geen compromissen nodig.

Metaform technologie maakt een nieuw soort brillenglazen mogelijk. Dit kan door een Preform™ laag met diverse optische en fysieke eigenschappen aan te brengen met een mileuvriendelijk thermisch proces. Dit kan op elk materiaal.

Glazen met superpower

De  Preform™ bevat een optisch superdun laagje, een soort dat ook wordt gebruikt door de auto-, luchtvaart- en ruimtevaartindustrie (waaronder NASA) vanwege zijn stevigheid en bestendigheid tegen schokken en botsen- waardoor een dunnere en lichtere lens mogelijk is.

Deze technologie zet reguliere glazen om in glazen met superpower. Het resultaat is een nieuw glas dat tot  18 keer sterker is dan de FDA-standaardvereiste e  tot  40%  dunner en lichter dan  gewone  glazen  (bij min-glazen) met de ingebouwde coating.

 

Yagen Moshe, CEO van Shamir Optical Industry: “De lancering van Freeform was een revolutie voor  de optische industrie, en met Metaform zijn we er trots op om de volgende technologische revolutie naar de optiekwereld te brengen, waarbij we de grenzen van de mogelijkheden in de glasproductie doorbreken.” Hij voegt eraan toe:  “Shamir staat altijd bekend om het revolutioneren van de klantervaring met nieuwe innovaties. De Metaform-technologie stuwt onze prestaties voort,  met speciale materialen en algoritmen die zorgen voor een snelle productie, uniforme kwaliteit van elk individueel glas, en helderder zicht.”

Kleine ecologische voetafdruk
Bovendien is het Metaform-productieproces tot 80% energie-zuiniger dan veel van de alternatieven, met een minimaal water-, chemisch en energieverbruik, waardoor de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk en minimale impact op het milieu achterblijft.

Metaform is ontwikkeld in samenwerking met Satisloh® en zal worden gelanceerd in Portugal, gevolgd door Italië, Canada, Israël en de rest van Shamir’s locaties wereldwijd.

 

Technologisch productieplatform van de toekomst
Shamir is er trots op de optische industrie te leiden met deze nieuwste  innovatie, ontworpen om compromisvrije superkrachtige glazen aan te bieden voor iedereen die zijn of haar zicht met de nieuwste technologische middelen wil verbeteren. Metaform is het technologisch productieplatform van de toekomst met eindeloze mogelijkheden voor o.a. coatings.

Over Shamir
Shamir is één van de toonaangevende producenten van hoogwaardige progressieve glazen en halffabricaten. Shamir is wereldwijd bekend door innovatie, technologische verfijning en grondige kwaliteitsbewaking.

Shamir heeft meer dan 2.500  werknemers in Israël en wereldwijd in 22 dochterondernemingen, waarvan 18 productielocaties over de hele wereld.

In 2021 werd Shamir de Optical Performance Partner van het Alpine F1 Team.