Signia lanceert haar nieuwe platform Integrated Xperience: ’s werelds eerste hoortoestelplatform met een multistreamsysteem, dat gesprekken met meerdere sprekers tegelijk nauwkeurig waarneemt.

Het Integrated Xperience platform is beschikbaar in Signia’s geheel nieuwe Pure Charge&Go IX. Signia lanceert daarnaast ook de Silk Charge&Go IX – ’s werelds eerste oplaadbare, instant fit In-Het-Oor “hooroplossing”.

5 september 2023 – Signia lanceert wederom een world’s first. Met de lancering van Integrated Xperience (IX), ’s werelds eerste hoortoestelplatform dat meerdere gesprekspartners tegelijk in realtime met volledige nauwkeurigheid kan volgen. Dit uit zich in een nog nooit eerder gehoorde helderheid en scherpte voor hoortoesteldragers in situaties met meerdere sprekers, zelfs wanneer de gebruiker of de sprekers zich in de ruimte bewegen.

“Groepsgesprekken vormen een significante uitdaging voor mensen met een hoortoestel. Zodra je een woord of zinsdeel gemist hebt, kan het lastig worden om betrokken te blijven en te kunnen bijdragen aan het gesprek, waardoor er een gevoel van isolement ontstaat,” zegt Jens Moeller, Global Brand Manager van Signia.

“Hedendaagse hoortoestellen hebben moeite om spraak te versterken in een lawaaierige omgeving en kunnen niet snel van directionele modus wisselen om meerdere sprekers effectief te blijven volgen. Om dit te verhelpen maakt Integrated Xperience gebruik van RealTime Conversation Enhancement technologie om meerdere sprekers tegelijk te volgen, zelfs wanneer de hoortoesteldrager de spreker op dat moment niet aankijkt of het hoofd draait om zich op andere personen te focussen. Dit verbetert de luisterervaring en daarmee kan de hoortoesteldrager op natuurlijke wijze volwaardig deelnemen aan een groepsgesprek, zelfs wanneer de hoortoesteldrager zich door de ruimte beweegt of het hoofd omdraait,” voegt Moeller toe.

Uit een onderzoek naar de spraakherkenning tijdens een groepsgesprek kwam naar voren dat Signia Integrated Xperience met RealTime Conversation Enhancement een aanzienlijke verbetering in de spraakverstaanbaarheid oplevert. 95%1 van de deelnemers ervaarde een beter spraakverstaan met RealTime Conversation Enhancement dan zonder.

 

Integrated Xperience: Unleashing the Power of Conversation

Integrated Xperience omvat een volledig nieuwe aanpak met RealTime Conversation Enhancement, die conversaties analyseert, aanscherpt en zich aanpast aan het dynamische verloop van gesprekken. De technologie functioneert op basis van drie fases, waardoor de hoortoesteldrager profiteert van een rijke luisterervaring.

  • Analyze – Verwerkt 000 datapunten per seconde om sprekers te identificeren, hun locatie te bepalen en de dynamiek van het gesprek te analyseren.
  • Augment – Gebruikt de geanalyseerde gegevens voor het aansturen van meerdere focus streams die de stem van elke spreker herkennen en dynamisch naar voren brengen tussen het

1 Jensen et al. (2023). Power the conversation with Signia Integrated Xperience and RealTime Conversation Enhancement. Signia Whitepaper

omgevingsgeluid. Ondertussen wordt het achtergrondgeluid door Augmented Focustechnologie verwerkt om te zorgen voor een luisterervaring zonder enige afleidingen.

  • Adapt – Signia’s gepatenteerde Multi-Stream Architecture genereert 1000 updates per seconde, waarmee de focus streams worden gecombineerd tot ééndynamische geluidservaring die zich continu aanpast aan het verloop van het gesprek. Hierdoor kunnen meerdere bewegende sprekers tegelijk in realtime worden gevolgd en versterkt, waardoor de hoortoesteldrager volledig kan meedoen aan een groepsgesprek.

Het platform levert bjikomend ook informatie aan de AI-gedreven Signia Assistant, waardoor de realtime aanpassingsmogelijkheden verder worden geoptimaliseerd en gebruikers de meest persoonlijke luisterervaring wordt aangeboden.

Signia Pure Charge&Go IX: Een krachtige alleskunner

Met hun strakke Receiver-In-the-Canal-ontwerp zorgen de krachtige Pure Charge&Go IX hoortoestellen voor een aanzienlijke prestatieverbetering in groepsgesprekken voor hoortoesteldragers met een licht tot ernstig gehoorverlies. Pure Charge&Go IX is ook beschikbaar als Pure Charge&Go IX CROS voor hoortoestelgebruikers met eenzijdige doofheid en als Pure Charge&Go T IX met een luisterspoel, waarmee de hoortoesteldrager verbinding kan maken met ringleidingsystemen, bijvoorbeeld op vliegvelden, in concertzalen of universiteiten.

Pure Charge&Go IX heeft een maximale gebruiksduur van maar liefst 24 uur per oplaadbeurt en is bovendien makkelijk te verbinden met iOS-apparaten en Android-telefoons met een ASHA-voorziening. Ook is handsfree bellen mogelijk met de daarvoor compatibele smartphones. Bovendien is bij het ontwerpen van dit apparaat ook rekening gehouden met de nieuwste Bluetooth LE Audio-standaard.

Onder de extra functies en voordelen vallen onder andere de vier verschillende oplaadmogelijkheden voor thuis en onderweg en de compatibiliteit met StreamLine TV en StreamLine Mic, waarmee het aantal connectiviteitsopties nog verder wordt uitgebreid. Beschikbaar in tien kleuren: Black, Graphite, Dark Champagne, Silver, Pearl White, Fine Gold, Deep Brown, Sandy Brown, Rose Gold en Beige. Voor elke hoortoesteldrager een kleur die past bij de gewenste stijl.

Signia Silk Charge&Go IX: De eerste echte instant-fit en oplaadbare CIC ter wereld

 

De Silk Charge&Go IX is het eerste en enige oplaadbare,”ready to wear” hoortoestel ter wereld dat volledig in de gehoorgang past. Daarmee is deze kleine en onopvallende oplossing ideaal voor hoortoesteldragers die op zoek zijn naar een zo goed als onzichtbaar hoortoestel dat helemaal aansluit op hun dagelijkse bezigheden. De Silk Charge&Go IX is voorzien van Signia’s Binaural OneMic Directionality en is daarmee ook het enige CIC-hoortoestel ter wereld met richtinggevoeligheid, waardoor spraak voor de hoortoesteldrager ook in lawaaierige omgevingen duidelijk verstaanbaar is.

De Silk Charge&Go IX Charger is voorzien van een ingebouwde powerbank waarmee onderweg kan worden opgeladen en die zelf oplaadbaar is via USB 3.0 of een draadloze Qi-oplader. Eén keer opladen is voldoende voor 24 uur gebruik. Het buitenste oppervlak (de faceplate) van de Silk Charge&Go IX is beschikbaar in de kleuren Black en Mocha met een doorzichtige rode of blauwe kleur aan de binnenkant. Daarnaast is hij ook verkrijgbaar als Silk Charge&Go IX CROS voor patiënten met eenzijdige doofheid en kan hij met op maat gemaakte schaaltjes worden besteld voor de perfecte combinatie van discretie en optimaal draagcomfort.

“Signia blijft inzetten op de continue doorontwikkeling van innovatieve technologieën en software, met als doel het verbeteren van hoorresultaten en het ondersteunen van zowel personen met gehoorverlies als audiciens,” stelt Jens Moeller. “Met de lancering van het Integrated Xperience-platform hebben wij een grote stap gezet in het mogelijk maken van levendige conversaties volgen in lawaaierige omgevingen en het bieden van uitgebreidere personalisatie en een luisterervaring op maat voor dragers van hoortoestellen, zodat zij optimaal kunnen horen en presteren.”

 

Over Signia

Signia is een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van hooroplossingen. Het doel van Signia is om menselijke prestaties te verbeteren door middel van iconische en gebruiksvriendelijke innovaties.

Sinds de lancering in 2016 heeft Signia met regelmaat nieuwe hooroplossingen op de markt gebracht die elk een wereldprimeur op zich zijn. Signia is daarnaast hét merk op het gebied van oplaadbare hoortechnologie.

Naast haar zeer innovatieve hoortoestellen levert Signia ook andere hulpmiddelen en apps om de hooroplossingen optimaal te laten functioneren. Signia biedt meer dan alleen compensatie voor gehoorverlies. Zij geeft hoortoesteldragers de mogelijkheid om te stralen: Be Brilliant.