Solidariteit tijdens de COVID-19 CRISIS

SILHOUETTE INTERNATIONAL TOONT ZIJN MAATSCHAPPELIJK BIJDRAGE EN SCHENKT DAAROM 20.000 EVIL EYE BRILLEN AAN HET OOSTENRIJKSE RODE KRUIS

De afgelopen weken heeft de wereldwijde COVID-19-crisis geleid tot een enorme toename van de vraag naar persoonlijke beschermingsuitrusting (PBM’s), zoals kleding, maskers en brillen. De aanzienlijke mondiale vraag heeft geleid tot ernstige tekortkomingen in het aanbod van essentiële beschermingsmiddelen, die dringend nodig zijn in de gezondheidssector. De werknemers van Silhouette International hebben de bezorgdheid van vele mensen over de veiligheid van gezondheidswerkers in deze uitdagende tijden gedeeld en hebben gezocht naar oplossingen om de noodzakelijke uitrustingen te kunnen leveren. De premium brillenfabrikant met het hoofdkantoor in Linz, Oostenrijk, schenkt 20.000 paar evil eye brillen uit hun nieuwste collectie sportbrillen aan het Rode Kruis. 5.000 van deze brillen van topkwaliteit worden aan het Rode Kruis in Opper-Oostenrijk geschonken en nog eens 15.000 paren worden verdeeld over de overige Oostenrijkse staten. De brillen kunnen worden gebruikt door de mobiele sampling teams en in de drive-in testcentra van COVID-19.

SILHOUETTE INTERNATIONAL SPEELT IN OP DE MAATSCHAPPELIJKE BEHOEFTES
Silhouette International heeft 800 brillen met heldere glazen van het model e001-trace pro van evil eye naar het Rode Kruis in de regio Opper-Oostenrijk gestuurd. De snelle reactie van Silhouette zorgde ervoor dat gezondheidswerkers konden gebruik maken van de uitstekende functionaliteit en het comfort van deze bril. De Oostenrijkse premium brillenfabrikant ontwikkelt momenteel ook enkele speciale producten – de evil eye e012 epyx-y en e015 epyx-x – die aan gezondheidswerkers worden gedoneerd. Beide modellen hebben heldere lenzen en zullen over ongeveer drie weken klaar zijn. Deze modellen zijn al getest in het veld met het Oostenrijkse Rode Kruis en zijn nu goedgekeurd voor gebruik.

OOSTENRIJKSE KWALITEIT AAN DE FRONTLINIE
De modellen van evil eye hebben een aantal kenmerken die ze bijzonder geschikt maken voor Oostenrijkse Rode Kruiswerkers. De uitgesproken bolle vorm van de monturen biedt het voordeel dat ze dicht bij het gezicht passen, terwijl ze ook extreem licht en comfortabel zijn om te dragen. Het robuuste montuurmateriaal en de anti-slip grip op de slapen zorgen ervoor dat deze bril weerstand biedt aan de meest veeleisende werkomstandigheden. Ze zijn ook zeer geschikt voor de warmere temperaturen aan het begin van de zomer.

Gemaakt van stootvast polycarbonaat, bieden de anticondens glazen een gegarandeerde condensatiebestendigheid en de dubbele-knip-neus is ontworpen om veilig op elke neus te zitten. De glazen bieden ook tot 100 procent bescherming tegen schadelijke UV A-, B- en C-straling (UV 400). Beide modellen kunnen op eigen kosten van de drager worden gemonteerd of achteraf worden aangepast met brillenglazen op sterkte. Deze high-end brillen van Silhouette helpen ervoor te zorgen dat het Oostenrijkse Rode Kruis een betrouwbare voorziening van essentiële beschermingsmiddelen krijgt. Het bedrijf is blij dat het de vele betrokken gezondheidswerkers in heel Oostenrijk kan helpen om een betere toekomst tegemoet te zien.

Silhouette International doneert 20.000 brillen van evil eye aan het Oostenrijkse Rode Kruis om ze te gebruiken als persoonlijke beschermingsmiddelen. Brand Director Susanna Kumpfmüller (links) van Silhouette International overhandigde een deel van de brillen zonder enig contact aan de Opper-Oostenrijkse Rode Kruis President Dr. Aichinger Walter (Credit: OÖRK/Affenzeller).

Meer informatie?
T. 076-5420201
E. office@nl.silhouette.com