Tips voor gebruik oplaadbare toestellen

Het is alweer 5 jaar geleden dat Phonak haar lithium-ion oplaadbare toestellen introduceerde. Vanaf dag één is deze techniek zeer betrouwbaar gebleken. Vele cliënten ervaren dagelijks de voordelen die het geeft t.a.v. gebruiksgemak en bedrijfszekerheid.

Phonak streeft continu naar de beste kwaliteit en daarom worden reparaties voortdurend geanalyseerd. Daarbij is naar voren gekomen dat het verkeerd uitnemen van de toestellen uit de oplader een storing in het toestel kan geven. Er zit namelijk een veersysteem in de lader dat ervoor zorgt dat het hoortoestel op de juiste manier in de lader wordt geplaatst. Tijdens het uitnemen van het hoortoestel moet dit veersysteem goed kunnen ontkoppelen. Wij adviseren daarom om cliënten goed te instrueren over de juiste manier van uitnemen (zie afbeelding).

De eventueel ontstane storing uit zich als een rood ledje op het hoortoestel dat vervolgens niet meer goed functioneert. Al komt het niet vaak voor, vervelend is het natuurlijk wel. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen. Mocht het toestel toch onverhoopt een rood ledje geven, dan is het de moeite waard een reset van het toestel te doen door de programmaknop 15 sec ingedrukt te houden en het toestel vervolgens weer in de lader te zetten.

Tot slot is het belangrijk dat het toestel niet aan de speaker uit de oplader wordt getrokken, maar vastgepakt wordt bij de behuizing.

 

 

Voor meer informatie kijk op www.phonak.nl