Toegankelijkheid en Inclusie

Karin van den Berg en Per Gisolf voor Hoorexpert, 11.50 – 12.15 uur

Hoorexpert levert al jaren ondersteunende hoorhulpmiddelen die slechthorenden helpen in het dagelijks leven. In veel gevallen gaat dit om hulpmiddelen die thuis worden gebruikt, zoals TV-systemen en wek- en waarschuwingssystemen. Daarnaast verzorgen we werkplekaanpassingen en verbeteren we de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met een auditieve beperking.

Wij nodigen u graag uit om onze presentatie over toegankelijkheid werkplekaanpassingen tijdens de Optitrade Marathon bij te wonen! Klik hier om in te schrijven!

Contracten met alle zorgverzekeraars

Veel hoorhulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekering. Een nieuw jaar brengt nieuwe afspraken met zorgverzekeraars met zich mee. Ook dit jaar is er weer veel veranderd. Hoorexpert heeft voor het jaar 2020 met ALLE zorgverzekeraars overeenkomsten gesloten. Benieuwd naar de vergoedingsvoorwaarden per productgroep of per zorgverzekeraar? De vergoedingstabellen staan per op onze website:  https://www.hoorexpert.nl/vergoedingen, of vraag onze traditionele gelamineerde tabellen aan voor veelvuldig gebruik in de vestiging.

Cursusaanbod

Voor audiciens is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied. Vanwege groot succes hebben wij ons cursusaanbod uitgebreid met een tweede geaccrediteerde cursus.

  • Cursus Toegankelijkheid van gebouwen, Wek- en waarschuwingssystemen en Werkplekaanpassingen.

Het aantal StAr-punten is door Audidakt voor 2020 verhoogd naar 25 punten, vanwege de uitbreiding van het aantal hands-on oefeningen en de directe toepasbaarheid in de praktijk.

  • Individuele cursus; installatie van een wek- en waarschuwingssysteem

In een notendop: De cursist heeft op een datum naar keuze een afspraak met een ervaren monteur. Met een voor- en nabespreking én natuurlijk de daadwerkelijke installatie bij een cliënt thuis, krijgt de cursist meer inzicht in de mogelijkheden van een wek- en waarschuwingssysteem en hoe dit systeem de cliënt helpt in de thuissituatie. Geaccrediteerd: 5 StAr-punten.