Uitbreiding Unitron Remote Plus app

Apps zijn niet meer weg te denken bij hoortoestellen. Niet zelden kiezen klanten een hoortoestel, mede vanwege die handige app waarmee ze zelf sturing aan het geluid kunnen geven.

Unitron biedt de Remote Control app die met de Discover Next (DX-serie) volwassen is geworden. Met de komst van de nieuwe toestellen op het Blu platform dit jaar is de Remote Control app verder uitgebreid en heeft de klant een rijk scala aan bedieningsmogelijkheden, eigen programma’s maken, beoordelingen versturen aan de audicien en bijstellingen van de audicien op afstand ontvangen.

NIEUW: Comfort vs Helderheid regeling in automaat
Naast de standaard afstandsbedieningsmogelijkheden (zie onderaan), kan de Blu drager in het Automatisch programma kiezen voor Comfort, of Helderheid. Hierbij zorgt Comfort met o.a. extra ruisonderdrukking en gain vermindering voor een comfortabeler geluid in een lawaaiige omgeving. Helderheid daarentegen zorgt juist voor een beter spraakverstaan in de meest uitdagende omgevingen.

Elk ander programma in de Blu toestellen kan nu in de app worden aangepast op een geavanceerder niveau, te weten: Verbeter spraak, Verminder ruis en Microfoon modus.

NIEUW: 6 extra profielen voor Blu
Ook heeft u bij Blu toestellen de keuze uit zes optionele profielen die o.b.v. de instellingen in de automaat zijn voorbereid op omgevingen als Restaurant, Televisie, Buiten, Café, Live muziek en Vervoer. Kiest u een profiel, dan voegt u deze in de app toe aan de beschikbare programma’s in de programmalijst. Als u dat echt wil, dan zijn alle zes de profielen toe te voegen. Elk toegevoegd programma kan nog verder worden aangepast in de app, zoals u dat ook kunt met de in TrueFit toegevoegde handmatige programma’s.

Remote adjust uitgebreid
Als audicien heeft u de mogelijkheid om bijstellingen aan DX en Blu toestellen te maken en deze te versturen aan de klant op afstand. Bij deze a-synchrone (niet real-time) werkwijze gebruikt de klant de Remote Control app om de verstuurde bijstelling te kunnen toepassen. Is dit bij DX toestellen nog beperkt tot Gainwijzigingen, bij Blu zijn de mogelijkheden al behoorlijk uitgebreid. Voorwaarde is wel dat Blu toestellen worden geprogrammeerd in TrueFit 5.1 die 1 december a.s. beschikbaar is.

Heeft u nog vragen over de app, of andere zaken, bel dan 088 – 600 88 10 of stuur een mail naar info.nl@unitron.com