Unieke samenwerking SHAMIR en ALPINE F1 Team

Shamir Optical Industry en Alpine F1 Team zijn verheugd om een innovatief nieuw partnerschap aan te kondigen: Shamir, een toonaangevend ontwikkelaar en producent van hoogwaardige glazen, wordt de optical performance partner van Alpine F1 Team.  Deze samenwerking is geïnitieerd door FUSE France (Sport marketing agency van Omnicom Media group), met als doel het verbeteren van de visuele kwaliteit en veiligheid van ieder RaceTeam-lid individueel, maar daarmee uiteindelijk ook de collectieve prestaties.

De samenwerking  is een natuurlijk uitvloeisel van Shamir en Alpine’s gedeelde waarden: toonaangevende technologieën, innovatie, hoge prestaties, snelle reactie, precisie, veiligheid en  geweldig  teamwork.

Het Shamir-Alpine F1 Team partnerschap  zal  het allereerste  vision performance lab in de Formule 1 zijn, en zal hoogwaardig optometrisch onderzoek bieden aan het Alpine  F1 Team en de Alpine  Academy-coureurs, evenals de pitcrew, de pitmuur en het personeel op de bases van Alpine F1-team in Enstone  en Viry-Châtillon.

Onderzoek en ontwikkeling zal een coöperatief streven zijn. Ingenieurs van zowel Alpine  als  Shamir zullen  nieuwe  technologieën onderzoeken om raceprestaties tegelijk met veiligheidsprestaties te verbeteren. Daarbij richten de ingenieurs zich op het zicht: zoals bijvoorbeeld ontspiegelde goggles, gekleurde  vizieren, maar ook anti-fog glazen voor de pit crew helmen.

Het Alpine F1 Team track team en het personeel in de hoofkantoren in Viry-Chatillon (Frankrijk)  en  Enstone (Verenigd Koninkrijk) genieten van de voordelen van  accurate optometrische follow-ups, en worden uitgerust  met  Shamir’s meest geavanceerde veiligheidsbrillen die het zicht ultiem verbeteren. Het logo van Shamir zal als uiting van de nieuwe status van technisch partner verschijnen  op Alpine  F1  Team-apparatuur, zoals helmen, garagedeuren, enzovoort.

 

Cédric Journel, Vice President Sales & Marketing, Alpine: “We zijn verheugd Shamir aan boord te mogen verwelkomen. Uitstekend zicht is een onderbelicht gebied in onze sport en we kijken ernaar uit om nieuwe wegen te verkennen met Shamir, een leider in de optische industrie, om de prestaties te verbeteren door middel van visuele hulpmiddelen en processen. Ze delen onze drang naar constante verbetering en er is enorm veel ruimte om samen te werken aan veel creatieve en innovatieve nieuwe technologieën die in eerste instantie ons team maar ook consumenten over de hele wereld zullen helpen.”

 

Antoine Magnan, directeur strategische partnerschappen, Alpine:  “We zijn trots Shamir te introduceren als onze vision performance partner. Een van de  pijlers van onze commerciële strategie is om te matchen met de beste merken, om zo samen nieuwe oplossingen te verkennen. Formule 1 biedt een uniek laboratorium voor merken om de grenzen van hun technologie te verleggen en nieuwe processen en materialen te ontwikkelen om de prestaties van Alpine F1-teams te verbeteren die ook in de echte wereld op consumenten kunnen worden toegepast. Het is een spannend partnerschap, vol mogelijkheden om menselijke prestaties te verkennen die nog niet zijn geanalyseerd in de Formule 1.”

 

Davide Brivio, Racing Director, Alpine F1 Team:  “Uitmuntendheid in de Formule 1 komt voort uit uitmuntendheid op elk gebied, van elke persoon. En zicht wordt vaak over het hoofd gezien als een belangrijke prestatie-differentiator. We hebben bij veel verschillende sporten (zoals skiën en rally’s) gezien dat als iemand zich goed kan concentreren, zonder afleiding van verblinding, wazig zicht of reflecties, het hen in staat stelt om beter te presteren. Shamir ontwikkelt innovatieve optische technologie van wereldklasse en we kijken ernaar uit om met hen veel verschillende wegen te verkennen.”

 

Bertrand Nadeau, Managing Director, Omnicom media Group Frankrijk:

“We zijn er trots op dat Shamir een nieuwe partner van het Alpine F1-team wordt. Bijdragen aan de prestaties van het team door nieuwe middelen en partners beschikbaar te stellen is voor een natuurlijke uitbreiding van het werk dat we elke dag doen met Renault Alliance.”

Yagen Moshe, Chief Executive Officer, Shamir:  “We zijn er trots op geassocieerd te worden met dit geweldige merk en passen onze expertise graag toe ter ondersteuning van Alpine F1-performance. Wij geloven dat ons partnerschap Shamir in staat zal stellen om zijn passie voor innovatie te laten zien en unieke en toonaangevende producten kan blijven ontwikkelen. Een  prachtige  samenwerking  als deze, met een toonaangevend team in een van de topsporten, is voor ons een geweldige kans om de Shamir-missie door te zetten:  kwaliteit van het leven verbeteren door zicht te verbeteren.”

 

Zohar Katzman, Chief Technology Officer, Shamir:  “We zijn verheugd om samen te werken met het Alpine F1-team, een legendarisch merk. Deze samenwerking prikkelt onze verbeeldingskracht en passie voor innovatie. We delen een vergelijkbare visie en waarden-  zoals uitmuntendheid, nauwkeurigheid, hoge prestaties, veiligheid  en meer. Onze focus en onze missie zullen zijn om onder alle omstandigheden een perfect zicht te bereiken, persoonlijke kijkoplossingen af te stemmen op onze Alpine F1-partners en de teamprestaties en veiligheid te verbeteren. De uitdagingen en extreme omstandigheden en behoeften van de F1 zullen ons ertoe aanzetten om  betere zichtoplossingen te ontwikkelen.”

 

 

Over Shamir

Shamir Optical Industry, opgericht in 1972 als  fabrikant  van  bifocale glazen, is  vandaag de dag een toonaangevende producent van geavanceerde enkelvoudige en multifocale glazen. In de afgelopen 50 jaar heeft het bedrijf met succes zijn wereldwijde marktpositie als een geavanceerde innovator verstevigd. De producten voldoen altijd aan de hoogste normen voor kwaliteitsborging. Shamir’s reputatie  is gebaseerd  op  zijn scherpe blik op de  uitdagingen van het menselijke zicht, en op  zijn  creativiteit, op succesvol pionieren om met krachtige zichttechnologieën elke   uitdaging aan te  gaan.  Met een  panoramische productaanbod  dat innovatieve technologieën gebruikt om tegemoet te komen aan een ongeëvenaard scala aan behoeften op het gebied van het menselijke kijken, is Shamir een uitvloeisel van de Israëlische  “startup nation”. Shamir prioriteert  en investeert sterk in Onderzoek en Ontwikkeling en maakt gebruik van de beste onderzoekers van de industrie. De afgelopen decennia heeft Shamir talrijke wetenschappelijke doorbraken bereikt,  waardoor het bedrijf een voortrekkersrol heeft gespeeld op het gebied van optische technologie.  Het richt zich niet alleen op de ontwikkeling van technologieën voor het verbeteren van zicht, maar ook op het ondersteunen van opticiens. Met producten, kennis en gereedschappen en apparatuur die nodig zijn om een optiekmerk te promoten en een optiekbedrijf te  laten groeien.

Shamir werkt altijd aan het verbeteren van de klantervaring met geavanceerde productietechnieken zoals  de  baanbrekende InoTime (snelle productie oplossing), waardoor brillen op sterkte binnen een paar uur gemaakt kunnen worden. Shamir bedient  wereldwijd zowel optiekprofessionals als consumenten en  het brede scala aan oplossingen, van  veiligheidsbrillen  tot  sportgerelateerde brillen, omvat elke  denkbare klantbehoefte.

Meer informatie op https://shamir.com/