Vertraging levering contactlenzen en vloeistoffen

Deze zomer lieten diverse mediakanalen en leveranciers u al weten dat er uitdagingen zijn bij het leveren van contactlenzen en vloeistoffen. Het tekort aan grondstoffen, de oorlog in Oekraïne en specifieke omstandigheden bij leveranciers zorgen ervoor dat de levertijden langer zijn dan normaal.

Het is een uitdaging waarmee alle leveranciers worden geconfronteerd en bij specifieke producten kunnen de uitdagingen nog groter zijn. Het lastige is dat soms een hele serie, maar ook slechts enkele uitvoeringen niet voorradig zijn en hierdoor NIET tijdig geleverd kunnen worden. De levertijden zijn onvoorspelbaar en kunnen dagen, weken of soms maanden zijn.

U heeft dit zelf waarschijnlijk al gemerkt en ook gehoord van leveranciers. Wij willen u adviseren waar mogelijk (en zeker bij abonnementen) vooraf te bekijken wat de situatie is van de te bestellen lens. Waar nodig en mogelijk raden wij u aan een bestelling eerder te plaatsen zodat uw uw consument niet teleurstelt. Sommige ondernemers berichten klanten alvast om niet tot het laatste moment te wachten met het bestellen van nieuwe lenzen. Zij raden aan om halverwege de looptijd al nieuwe lenzen te bestellen.