Wereldwijd verplichte UV-beschermingsnorm in zonneglazen

Het zonnebrillenseizoen is inmiddels in volle gang. De hoge temperaturen en de zonnige dagen, brengen het zomerse gevoel sterk in ons naar boven. Het ideale seizoen om zowel in de zon als in de schaduw te genieten van een prachtige dag.

Zonneglazen bieden hierbij de benodigde bescherming tegen de zon en de bijbehorende UV-stralen. Iedereen weet ondertussen dat bescherming tegen UV-straling belangrijk is. UV-straling is immers altijd aanwezig, zelfs in de schaduw en bij bewolking.

Verplichte norm

Vanaf 1 juli 2019 is er een nieuwe, wereldwijde norm die vereist dat zonneglazen, de gebruikers ervan moeten beschermen tegen UV-straling van 280 tot en met 400 nanometer. Deze norm is van toepassing op zonneglazen en fashion-brillenglazen zonder sterkte, die gebruikt worden in een standaard zonnebril, clip-on, slip-on of in een kinderzonnebril. Daarom worden deze brillenglazen vanaf heden voorzien van een markering of label waar onder andere informatie op vermeld staat over de leverancier en de classificering waar deze glazen in vallen. Alle leveranciers van zonne- en fashion brillenglazen moeten aan deze verplichte eisen voldoen.

ZEISS UVProtect

Met ZEISS is een goede bescherming bereikbaar voor iedereen en zijn uw klanten zowel in de zon als in de schaduw volledig beschermd tegen UV-straling. Alle heldere brillenglazen van ZEISS bieden namelijk dezelfde bescherming als de zonneglazen van ZEISS, tot 400 nanometer. Het kunststof dat momenteel in de brillenglazen gebruikt is, is zodanig aangepast dat het volledige UV-spectrum geabsorbeerd wordt, zonder het zicht van de brildrager te beperken. Daarnaast zijn alle premium coatings van ZEISS uitgerust met een extra UV-bescherming aan de achterzijde, zodat ook de UV-straling die langs de achterzijde in het brillenglas reflecteert, beperkt wordt.

Meer informatie?

Carl Zeiss Vision Nederland BV
Graaf Engelbertlaan 75
4837 DS Breda, The Netherlands
www.zeiss.nl