Ontwikkelingen ketens

Groei van Ray-Ban en Sunglass Hut in Nederland

Ray-Ban opende vorig jaar in kort tijdsbestek zijn eerste drie brandstores in Nederland. Geen toeval, want het iconische zonnebrillenmerk wil heel Europa veroveren met eigen brandstores. In Nederland zijn er inmiddels drie, met de openingen in Den Haag in september en het Utrechtse Hoog Catharijne in november. In een interview met RetailTrends vertelt countrymanager Paddy van Erve van moederconcern Luxottica onder meer waarom zij voor deze merken meerwaarde zien in brandstores. Het label ligt natuurlijk bij tal van retailers, maar kan alleen in eigen winkels goed laten zien wat het allemaal te bieden heeft. “Vergelijk het een beetje met een Apple Store”, zegt Van Erve. “Het is ook een stuk merkbeleving.”  Lees verder..

Bron: RetailTrends.nl

Charlie Temple overgenomen door Pearle en Eye Wish

GrandVision is de nieuwe eigenaar van online opticien Charlie Temple. Dat heeft het moederconcern van Pearle en Eye Wish dinsdag bekendgemaakt, zonder financiële details te melden. GrandVision neemt de voormalige Retail Rookie of the Year volledig over. Het merk blijft volgens de nieuwe eigenaar onafhankelijk opereren, terwijl het profiteert van de wereldwijde synergiën van het moederbedrijf. Ook het managementteam, met ceo en oprichter Leon Planken aan het hoofd, blijft ongewijzigd. De overname is een belangrijke stap in de ‘digitale roadmap’ van GrandVision, zegt ceo Stephan Borchert van het optiekconcern. Het stelt het bedrijf volgens hem in staat in een veel hoger tempo een sterkere positie op te bouwen in de online brillenmarkt. “Charlie Temple is een logische toevoeging aan onze bestaande business in de Benelux en zal dienen als een platform voor internationale expansie in het segment van pure play online brillenverkoop.” Lees verder..

Bron: RetailTrends.nl

Nieuwe Managing Director bij GrandVision

Jan-Derek Groenendaal begint op 1 maart als managing director van GrandVision Benelux. Hij volgt bij het optiekbedrijf de ontslagen Leo van Welij op. Groenendaal komt over van Ahold Delhaize, waar hij sinds halverwege vorig jaar senior vice president strategic projects is. Daarvoor was hij vier jaar lang managing director van Etos. Eerder bekleedde hij directiefuncties bij onder meer Ici Paris XL en Kruidvat. In zijn nieuwe rol is Groenendaal verantwoordelijk voor de ruim achthonderd winkels van Pearle, Eye Wish en GrandOptical. Tevens wordt hij eindverantwoordelijk voor webwinkel Zonnebrillen.com.

Bron: EyelineMagazine.nl