Ontzorging op winkel-automatiseringsgebied

Binnen het optiekbedrijf speelt winkelautomatisering een steeds belangrijkere rol. De combinatie Ocuco en Optitrade Retailgroep zorgt ervoor dat automatisering in zijn totale potentie wordt benut. Zo verzorgt Ocuco de volledige integratie van haar Apollo(CS) optiekpakket in het icodis+ declaratieplatform. Zowel voor deelnemers als niet-deelnemers van Optitrade is het mogelijk om met letterlijk één druk op de knop een declaratie van een consument naar zijn zorgverzekeraar te sturen. Deze service geldt voor zowel opticiens als audiciens. Het icodis+ platform is vanaf dat moment ook beschikbaar voor klanten van Ocuco die géén deelnemer van Optitrade zijn. Iedere zelfstandige opticien of audicien kan hier dus gebruik van maken, waarbij Optitrade-deelnemers profiteren van extra financieel voordeel.

Om het bestellen van contactlenzen (en later wellicht ook andere artikelen) eenvoudiger te maken, is bovendien een integratie gemaakt met het Optitrade Online platform. Zo beschikt de opticien over de lensbestanden van alle leveranciers van zachte contactlenzen en kan eenvoudig met één klik een bestelling worden geplaatst. Apart inloggen in Optitrade Online is niet langer nodig. Ook dit platform is beschikbaar gesteld aan zowel deelnemers als niet-deelnemers van Optitrade.

Optitrade Retailgroep en Ocuco zijn ook actief in de audiologiemarkt. Op deze manier kan de zelfstandige audicien nog beter worden gefaciliteerd, zoals bij (management)rapportages, marketing, mailing en het vereenvoudigen van de inkoop. Ook worden de actuele ontwikkelingen omtrent het veranderende verzekeringsstelsel en de certificering op de voet gevolgd en gecommuniceerd.

Voor de optiekbranche geldt dat de bundeling van kracht en kennis van Optitrade Retailgroep en Ocuco de zelfstandige opticien naar een volgend niveau kan tillen. Hij wordt hierdoor weerbaarder tegen de druk van het grootwinkelbedrijf en is op de juiste manier voorbereid op veranderende marktomstandigheden, zoals de gevolgen van online verkoop en de economische situatie in ons land.

Wilt u gebruik maken van deze samenwerking of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met Optitrade via +31 (0)30 634 31 32 of info@optitrade.nl. Of Ocuco via +31 (0)412 62 91 10.