100% gerecyclede en recyclebare demoglazen

MOREL streeft ernaar om producten te ontwikkelen door een continu verbeterplan te volgen, om haar benadering van sociale verantwoordelijkheid te bevorderen.

Nog steeds als onderdeel van zijn MVO-aanpak ondersteund door zijn MOREL ENGAGEMENT-manifest, was de brillenfabrikant geïnteresseerd in een van de belangrijkste kwesties van het beroep: demonstratiebrillen.

De opticien krijgt tonnen plastic afval bij elke assemblage van de lenzen in het zicht gegooid.
Om dit grootschalige fenomeen tegen te gaan, is MOREL er nu trots op 100% van haar monturen te kunnen uitrusten met gerecyclede en recyclebare demolenzen. Deze nieuwigheid is het resultaat van een samenwerking met een historische partner.

Gemaakt van gerecycled acryl, zijn de demoglazen volledig duurzaam omdat ze oneindig recyclebaar zijn. Het gebruik van 6 ton ” traditioneel” plastic zal daarom worden vermeden.

Een initiatief waarmee het merk zich als 1e Franse brillenfabrikant kan positioneren om een concrete oplossing te bieden voor dit probleem.

Bij MOREL zijn MVO-acties onderverdeeld in drie hoofdthema’s: productbetrokkenheid, milieubetrokkenheid en maatschappelijke betrokkenheid. Ze zijn allemaal gedetailleerd in het onderstaande manifest.

 

MANIFEST MOREL COMMITMENT

 

Meer informatie: www.bobos.nl