175 jaar ZEISS

2021 is een speciaal jaar voor ZEISS. 175 jaar geleden werd ZEISS opgericht door Carl Zeiss in Jena. Een goed moment om terug te kijken naar het succesvolle verleden en vooruit te blikken op hoe ZEISS samen met zijn partners de toekomst van de optiek vorm geeft.

Sinds ZEISS 175 jaar geleden werd opgericht, hebben nieuwsgierigheid, passie en precisie Zeiss en zijn klanten en partners geïnspireerd. Samen zijn ze er keer op keer in geslaagd om nieuwe perspectieven te openen, grote uitdagingen om te zetten in grote kansen en het onmogelijke mogelijk te maken.

Ondanks de vele veranderingen die de wereld in de afgelopen 175 jaar heeft doorgemaakt is één ding hetzelfde gebleven: samen zoeken ze de grenzen van hun verbeelding op. Met de passie voor uitmuntendheid creëren ze waarde voor onze klanten en inspireren ze de wereld om op nieuwe manieren te kijken.

 

Constante innovaties

De innovatiekracht van ZEISS komt voort vanuit het feit dat het bedrijf eigendom is van de Carl Zeiss Stichting, wat ervoor zorgt dat alle winsten binnen het bedrijf gehouden worden en een aanzienlijk deel hiervan geïnvesteerd wordt in Research & Development. De introductie van Punktal® in 1912, een revolutionair precisie brillenglas welke de basis zou vormen voor alle moderne brillenglazen, was slechts het begin. De behoeften van de consument leiden tot de innovaties die ZEISS jaarlijks op de markt brengt. Deze innovaties zijn inmiddels een vaste waarde binnen het portfolio. DriveSafe brillenglazen (2015), EnergizeMe brillenglazen (2017), UVProtectTM Technology (2018), VISUFIT 1000 (2019), SmartLife brillenglazen (2020) en Virtual Try-On @Home (2021) zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

Al  de baanbrekende innovaties zijn het resultaat van elke beslissing die ze hebben genomen, van elk idee dat ze hebben gehad en van elke bijdrage die iedereen bij ZEISS heeft geleverd. Ze zijn trots op onze lange geschiedenis. Op het feit dat zij een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de optiek. En de optiek van de toekomst vormgeven. De maan en de sterren zijn slechts hun beginpunt. Samen kunnen ze een nog hoger niveau bereiken. Ze zijn al op de maan beland en streven naar nog grotere hoogten, “Seeing Beyond”.

Bekijk ZEISS.com/175 voor het verhaal achter de 175 jarige geschiedenis.