Alcon biedt DTC leveringen aan via Easyonline

We begrijpen ten zeerste dat COVID-19 een grote impact heeft op u, uw optiekzaak, uw klanten en de dagelijkse gang van zaken.

Aangezien uw contactlensklanten thuis blijven is het voor hen minder makkelijk om contactlenzen te verkrijgen via hun vertrouwde optiekzaak. Daarom wil Alcon u in deze periode ondersteunen.

Wij hebben niet stil gezeten en willen met trots een nieuwe functionaliteit voorstellen binnen Easyonline in samenwerking met Ciblex. U kunt nu eenvoudig en snel via Easyonline contactlenzen en contactlensvloeistof verzenden naar uw eigen thuisadres of het thuisadres van uw klant! Om u digitaal te ondersteunen met de communicatie van deze online service hebben we ook enkele social media posts voor u ter beschikking staan op Alcon Marketingtools.

Hoe verloopt de directe levering aan uw klanten via Easyonline?

  • Heel eenvoudig: plaats de gewenste producten voor uw klant in de winkelwagen en volg daarna de korte instructies zoals getoond in bijlage.
  • Door de onvoorziene omstandigheden rond COVID-19 zal Alcon gedurende deze periode de reguliere verzendkosten voor directe levering aan klanten halveren van € 5 naar € 2,5 per levering. U dient de betaling voor uw rekening te nemen en stuurt vervolgens uw klant een factuur voor de bestelde producten inclusief de verzendkosten. U bepaalt zelf of u deze kosten doorrekent.

Het is ook mogelijk de levering te laten plaatsvinden naar uw eigen thuisadres zodat u de producten persoonlijk naar uw klanten kan brengen. Dit kan simpelweg door uw thuisadres door te geven aan onze klantendienst die tijdelijk uw afleveradres aanpassen.

Daarnaast kan u het communicatiedocument van Ciblex gebruiken om aan uw optiekzaak te hangen om zo meer kans te hebben op een correcte levering bij uw winkel. Download hier het document!

We hopen dat deze service kan bijdragen aan uw klantenloyaliteit en u hierdoor de band met uw klant kunt versterken. Blijf gezond en samen komen we hier door!

Met vriendelijke groet,

Uw Alcon-Team

T. 076/531 67 67

E. care_nl.customer@alcon.com