Beste Optiekstudent 2019: Lotte van Thiel

Houten, dinsdag 17 september 2019 – Lotte van Thiel is de Beste Optiekstudent van dit jaar. Een vakjury koos vanavond Lotte uit vier topstudenten die eerder door Nederlandse optiekscholen waren genomineerd. Lotte volgde haar opleiding bij Gilde Opleidingen in Roermond. ‘Een topper die het ver gaat schoppen!’

Lotte van Thiel begon haar optiekcarrière in 2010 als zaterdaghulp bij Hoose Optiek in het Gelderse Malden. Na een tijdje ging ze meer uren werken en begon ze met de optiekopleiding. Met de studie liep het aanvankelijk stroef. Ze stopte zelfs met school, maar bleef bij Hoose werken als verkoopmedewerkster. Dank zij een collega die met de optiekstudie startte ging het toch weer kriebelen. Ditmaal met succes, en hoe! “Een topper die het ver gaat schoppen”, zegt haar docent Ans Steegh. “Kritisch op zichzelf en op anderen. Lotte legt de lat hoog, wil altijd het naadje van de kous weten en neemt in de groep vaak het voortouw bij het uitvoeren van een praktijkopdracht. Haar vorige school had twijfels uitgesproken over haar capaciteiten. Dat deed haar zelfvertrouwen in het begin geen goed. Maar wat een doorzetter. Ondanks dat het niet altijd meezat, heeft ze zich enorm ontwikkeld… Geslaagd met vlag en wimpel, cum laude nog wel!”
Ook Lottes werkgever Hoose Optiek is heel erg blij met haar. “En heel veel klanten blijkbaar ook, want ze vragen specifiek of ze geholpen kunnen worden door de gastvrije en deskundige Lotte. Ze is een absolute kampioen in het contact met de klanten!”

Jury
In de vakjury, samengesteld door brancheorganisatie NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), zaten drie gerenommeerde professionals uit de optiekbranche. Naast Lotte waren de volgende kandidaten genomineerd: Jolanda Kloosterziel (Deltion College Zwolle), Alessia Ragazzi (Summa College Eindhoven) en Fleur Luiten (Zadkine Rotterdam). Alle genomineerden hebben goede cijferlijsten en mooie referenties van scholen en van werkgevers.

Uitreiking
Aan de titel is een geldprijs van 500 euro verbonden. Lotte van Thiel kreeg de cheque en de bloemen uit handen van NUVO-voorzitter Rob Tokkie tijdens de feestelijke uitreiking in het Optiekcentrum in Houten. De andere drie genomineerden ontvingen een cheque van 100 euro.

Kwaliteit oogzorg

Met de verkiezing wil de NUVO aandacht vragen voor het belang van goede oogzorg. Veel mensen denken dat elke opticien vanzelfsprekend een diploma heeft. Maar helaas is dat niet zo. De NUVO hanteert het NUVO-Keurmerk. Alleen optiekbedrijven met gediplomeerde opticiens in dienst mogen dit keurmerk voeren. Deze optiekbedrijven kun je vinden op www.nuvo-keurmerk.nl.
Daarnaast wil de NUVO benadrukken hoe leuk het is om in de optiek te werken. Fashion, zorg, hightech, retail, hospitality én volop banen met doorgroeimogelijkheden. Jolanda, Alessia, Fleur en Lotte weten het al. Wie volgt?