Contactlenscontrole.nl lanceert nieuw consumentenplatform

Op 29 januari is het platform contactlenscontrole.nl gelanceerd. Het platform geeft de consument oogzorginformatie en brengt de consument in contact met de zelfstandige oogzorgprofessional in de buurt.

‘De consument verandert in zijn aankoopgedrag van contactlenzen en loopt daardoor goede oogzorg mis’, zegt oprichter Anton Hofstede. ‘De drempel om terug te keren naar de zelfstandige oogzorgspecialist wil ik met contactlenscontrole.nl verlagen. Ik heb dus een dubbel doel: betere oogzorg voor de consument en meer klanten voor de zelfstandige.’

De consument zoekt op internet
Afgelopen week gaf het CBS aan dat bijna 70% van de consumenten op zoek is naar informatie over gezondheid en leefstijl. Dit zelfde percentage geldt ook voor contactlensdragers. Contactlensdragers zoeken naar informatie over hun contactlenzen, over problemen die zij ervaren en over de gezondheid van hun ogen.
Deze informatie wordt momenteel niet gevonden, men komt uit bij groot winkelbedrijven of e-commerce bedrijven. Contactlenscontrole.nl geeft de informatie wel en laat zien welke zelfstandige oogzorgprofessional in de buurt zit.

De consument vraagt naar informatie
Door analyse van zoekgegevens en vragen, die consumenten stellen, kan contactlenscontrole.nl de juiste informatie geven in de vorm van makkelijk leesbare artikelen op het platform en social media. Al deze artikelen leiden de consument naar de plaatselijke zelfstandige oogzorgprofessional.

Alleen voor zelfstandige oogzorgprofessionals
‘Tijdens mijn werk als accountmanager zag ik de moeilijkheden waar de zelfstandigen mee worstelden: e-commerce en de constante media aandacht van ketens. Een goede reactie geven is als zelfstandige moeilijk.’, aldus Anton. De ervaring die hij heeft opgedaan als accountmanager voor enkele contactlensleveranciers samen met de kennis en ervaring uit zijn online verleden heeft hem op dit idee gebracht, naast de passie die hij voor het vak heeft meegekregen vanuit het familiebedrijf.

Laagdrempelige instap
Zelfstandigen die mee willen doen aan contactlenscontrole.nl kunnen voordelig instappen. Voor € 39,- per maand word het bedrijf vermeld op het platform van contactlenscontrole.nl met een persoonlijke pagina en in de store-locator. Een bedrag dat al met 1 à 2 consulten is terug verdiend.
Tot eind februari 2019 geldt de early-bird aanbieding: 50% korting voor de eerste 6 maanden.
Kijk voor meer informatie op www.EYEformation.nl/contactlenscontrole.

Over Contactlenscontrole.nl
Contactlenscontrole.nl is opgericht door Anton Hofstede met als doel om de zelfstandige oogzorgprofessional een middel te geven waarmee de consumenten weer terug komen naar de winkel. De zoekende consument wordt geïnformeerd, geadviseerd en door verwezen naar één van de aangesloten winkels.
Contactlenscontrole.nl zoekt de media op, om aandacht te vestigen op oogzorg en zodoende de zelfstandige oogzorgprofessional te helpen zijn praktijk te laten groeien.