Dit Winterseizoen steunt RĒVO zonnebrillen het mooie project van UPHILL

Op 17 jarige leeftijd heb ik de eerste stap gezet om mijn droombaan te verwezenlijken; ondernemer in de wintersport. Door de jaren heen heb ik verschillende skidiploma’s en certificaten gehaald en tal van ski-lessen gegeven aan verschillende doelgroepen. Tijdens het geven van deze ski-lessen merkte ik dat er bij skischolen en collega skileraren, weinig aandacht en begrip was voor mensen met een speciale hulpvraag. Het ergste vond ik nog dat de kinderen (en haar families) het wintersport plezier verloren…

Nadat ik een aantal keren mensen met een speciale hulpvraag heb begeleid kreeg ik daar veel belangstelling voor en merkte ik dat deze doelgroep meer nodig had dan de doorsnee ski- en snowboardlessen.

Deze doelgroep trok mijn interesse. Zodoende ben ik in Canada verdiepend onderzoek gaan doen, naar het spectrum en wat deze doelgroep extra nodig heeft op het gebied van wintersport. In Canada heb ik ook het CADS certificaat gehaald, een skileraren opleiding gericht op het lesgeven aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Door mijn studie Sportkunde aan de Hanzehogeschool te Groningen heb ik enorme interesse gekregen in het sociaal ondernemerschap en het opzetten van een eigen organisatie. Sinds 2018 is mijn droom werkelijkheid geworden; het combineren van wintersport en sociaal ondernemerschap.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat het voor volwassenen met een hulpvraag en voor ouders met een kind met een hulpvraag niet altijd even gemakkelijk is om op wintersport te gaan. Meekomen met een ‘ski-klasje’ blijkt lastig en het komt voor dat iemand vanwege zijn of haar hulpvraag geweigerd wordt bij een skischool. Uphill brengt hier verandering in door in Nederland en Oostenrijk ski- en snowboardlessen op maat aan te bieden! Bij Uphill draait het om plezier, waarbij aandacht en begrip voorop staat.

Met Uphill sta ik sterk voor mijn missie; Wintersport voor iedereen!

www.wintersportvooriedereen.nl

www.menrad.de