Eerste cijfers optiekmarkt juli zien er positief uit

Ondanks dat nog niet alle cijfers van juli beschikbaar zijn willen we u allen, gezien de ontwikkelingen in de markt, toch alvast een beeld geven van de omzetprogressie. Het gaat hierbij om de belangrijkste categorie (glas) die een eerste indicatie is van de consumentenomzet.

Het herstel zet gelukkig door en ook in juli werd er weer meer glas verkocht dan in 2019. In geld zien we “like for like” een mooie stijging van 18,2% in geld en 8,3% in volume. Voor het gehele jaar noteren we nog een negatieve ontwikkeling van 9,7% in geld en in aantallen nog steeds een achterstand van 14,4%. Opvallend is nog steeds dat het verschil in geld en aantallen groot blijft, we verkopen minder glas maar tegen een hogere prijs. Binnenkort zullen we dit nader analyseren en ook de vergelijking van multifocaal / enkelvoudig maken.

De laatste drie maanden zijn hoopgevend en geven vertrouwen voor de toekomst, maar we zullen gezamenlijk nog hard moeten werken om alle consumenten het vertrouwen te geven dat ze onze winkels weer veilig kunnen bezoeken.

 

Mocht u uw eigen cijfers willen bekijken en die bijvoorbeeld vergelijken met een gemiddelde van winkels met gelijke grootte dan kunt u contact opnemen met uw eigen accountmanager Elisabeth Weiland-Pap (regio noord)  of Roy van Doornik (regio zuid).