Eschenbach Eyewear ontvangt Red Dot Award Product Design 2024

Red Dot Award: Product Design 2024 – Drievoudige overwinning voor Eschenbach Eyewear

Marc O’Polo Eyewear, Jos. Eschenbach en MINI EYEWEAR maakte indruk op de
gerenommeerde Red Dot Award-jury met hun ontwerpkwaliteit. De experts kende de modellen de felbegeerde “Red Dot Award: Product Design 2024” toe, die internationaal wordt erkend vanwege de hoogste ontwerpkwaliteit. Dit betekent dat Eschenbach Eyewear al 14 Red Dots heeft gewonnen in de afgelopen 5 jaar.

Een internationale jury van experts uit de industrie, ontwerpers, professoren en handelsjournalisten heeft besloten: drie Red Dot Awards: Product Design 2024 gaan naar Eschenbach Eyewear voor modellen van Marc O’Polo, Jos. Eschenbach- en MINI EYEWEAR. Deze drie bekroonde modellen ontvangen de prijzen vanwege hun uitzonderlijk hoge ontwerpkwaliteit.

MARC O’POLO

BLOCK EENVOUD: Eenvoudig, puur en solide. Het Marc O’Polo Eyewear-model 503216. Met een duidelijke designtaal en modieuze details: brede veren en volumineuze fronten bepalen dit gereduceerde en strak ontwerp. Klinknagelscharnieren geplaatst op de zijkanten benadrukken het stoere van deze modellen. De diepe, hoekige vorm is duidelijk geïnspireerd op de jaren tachtig, terwijl de hoge plaatsing van de veren dit model een sixties tintje geeft. Deze indrukwekkende kenmerken hielpen het model om de felbegeerde Red Dot Award: Productontwerp 2024. te winnen

JOS Eschenbach

Ook het onderscheidende, lineaire Jos. Eschenbach model 981090 werd door de jury bekroond met de felbegeerde Red Dot Ontwerpprijs. Het titanium montuur is een piece-of-art dat contrasten viert. Het sterk  geaccentueerde frontdesign valt op door zijn opvallende, platte vorm en verrast vervolgens met een gewichtloze lichtheid. Een statement op zich: de titanium fronten zijn visueel massief en toch licht van gewicht.

De ooglijn bepaalt het zwaartepunt. De lagere ooglijn is minimalistisch ingetogen.
Een spannend contrast: de brede bèta-titanium veren die tot in de puntjes zijn ontworpen.

MINI EYEWEAR

Het SUN-model 746023 uit de MINI EYEWEAR-collectie ontving ook de Red Dot Award: Product Ontwerp 2024 van de internationale jury. Terug naar de jaren 90. Dit extra brede en sportieve model in cat-eye stijl is een van de hoogtepunten van de collectie.

De spannende kleurenwereld vormt een aanvulling op het silhouet, waardoor het een moderne uitstraling krijgt. Afgeschuinde details en kantelbare 5-lobbige scharnieren completeren de hoogwaardige verwerkte cultus kaders.

Over de Red Dot Design Award:

De Red Dot Design Award is een van de grootste ontwerpwedstrijden ter wereld. Deelnemers dienen producten in, communicatiewerk en merken, maar ook prototypes en concepten in drie disciplines. De felbegeerde “Red Dot” Award wordt internationaal erkend voor uitmuntende ontwerpkwaliteit. www.red-dot.de

Over Eschenbach Optik:

Acht brillenmerken met een sterk karakter en evenveel Red Dot Awards in de afgelopen drie jaar er zijn het bewijs van: Eschenbach Optik combineert tijdsgeest met betrouwbare kwaliteit en geïnspireerd design. Als een van ’s werelds toonaangevende  leverancier van brillen, visuele hulpmiddelen en vrijetijdsoptiek richt het bedrijf zich op het verbeteren van de kwaliteit van het levensgenot van mensen door optische producten sinds 1913. Eschenbach biedt producten met de best mogelijke kwaliteit, combinatie van design en functie, volgens de meest innovatieve stand van de techniek en zet zo de norm in de wereld van de optische industrie. www.eschenbach-optik.com