GEDURFD ANDERS: Dynamics Colorwave van Silhouette. Accent Rings Collectie

DYNAMICS COLORWAVE VAN SILHOUETTE. ACCENT RINGS COLLECTIE MAAKT HET ONMOGELIJKE WAAR: RANDLOZE BRILLEN MET KLEURRIJKE LIJNEN

Kleuren en hun symboliek hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven. Denk maar aan de witte bruidsjurk, rood als eeuwig symbool voor de liefde, middernachtblauw met zijn koninklijke allure of zwart met zijn klassieke, tijdloze karakter. Onze ogen kunnen meer dan tweehonderd verschillende tinten onderscheiden, en kleur speelt een belangrijke rol in onze perceptie van anderen en de indruk die we zelf nalaten.

Voor Silhouette, de Oostenrijkse producent van luxebrillen, is een leven zonder kleur ondenkbaar. Met de Dynamics Colorwave collectie creëerde het merk dan ook een unieke lijn. De collectie is het summum van elegantie, met brillen die op het eerste gezicht een klassieke rand hebben, maar eigenlijk volledig randloos zijn. Dat effect is te danken aan gekleurde accentringen die de glazen omhullen, gaande van verfijnd Salmon tot betoverend Petrol en opvallend Black. In 2019 wordt het kleurenpalet van de accentringen uitgebreid met nieuwe tinten als Blackberry, Cherry Red, Spruce Green en Burgundy. Er zijn meer dan honderd combinaties van vormen en kleuren mogelijk, zodat iedere klant de bril van zijn of haar dromen kan ontwerpen – van subtiel tot extravagant. Er zijn heren- en uniseksmodellen, maar ook damesmodellen met slimme uitsparingen die het minimalistische effect doorbreken.

De nieuwe lijn van Silhouette biedt hiermee een ongeziene mix van stijlen en past perfect bij de tijdsgeest. Een vergelijkbare trend manifesteert zich overigens in de modewereld, waarbij blazers worden gedragen als jurken en hemden rond de taille worden geknoopt. Twee looks worden gecombineerd om een gloednieuw en buitengewoon silhouet te creëren.

De Accent Rings modellen van Silhouette gingen ook op de Red Dot Design Awards 2018 niet onopgemerkt voorbij, want de jury bekroonde ze als “een slimme en nieuwe kijk op randloze brillen”.