Hoorexpert houdt BTW-tarief van 9% voor TV systemen

In tegenstelling tot de berichtgevingen van andere leveranciers over het wijzigen van het BTW-tarief van 9% naar 21% voor TV systemen, heeft Hoorexpert BV besloten het laag BTW tarief van 9% te blijven hanteren.

Doorslaggevend voor onze beslissing is het feit dat de meeste contracttarieven bij zorgverzekeraars zijn vast gelegd op basis van een inclusief BTW tarief!

Ook hebben wij bij een belastingcontrole van enkele jaren geleden een volledig akkoord gekregen voor het lage BTW tarief en nadien geen meldingen van de belastingdienst ontvangen over eventuele wijzigingen.

Onze Sonumaxx en Earis TV systemen zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik door slechthorenden, al dan niet in combinatie met het hoortoestel. Deze systemen worden uitsluitend geleverd binnen de audiologie branche en zijn wij gecontracteerd zorgverzekeraarsleverancier. Wij zijn van mening volledig te voldoen aan de regelgeving omtrent het hanteren van het laag BTW tarief voor TV systemen en Wek- en waarschuwingssystemen, zoals beschreven in de bijlagen.

9% tarief hulpmiddelen voor doven en slechthorenden

Besluit over laag BTW-tarief voor infraroodapparatuur slechthorenden

Besluit over wijzigingen in de omzetbelasting per 01-01-2002 reparaties

Uitvoeringsbeschikking omzetbelasting 1968 per 01-01-2019

Mochten er in de nabije toekomst wijzigingen plaatsvinden in de contracttarieven en/of besluitvorming van de belastingdienst komen omtrent de wijzigingen van het BTW tarief, houden wij u daar uiteraard van op de hoogte.

www.hoorexpert.nl