JOOP! Eyewear Spring / Summer 2022

JOOP! Is één van het meest bekende Duitse mode merk in het premium segment. Ontworpen voor de hedendaagse, zelfverzekerde, man en vrouw.
Net als de mode collecties, zoekt JOOP! Eyewear steeds de balans tussen trend-bewustzijn, een beetje extravagantie en casual draagbaar voor iedere dag. De moderne designs met geraffineerde details en discrete branding hebben een prettig draagcomfort. Een veilige keus voor een brede, mode georiënteerde, doelgroep.

Duurzaamheid is een groeiend en belangrijk item, ook in de “Eyewear Industrie”. De vraag naar Biologisch afbreekbaar materiaal en oplossingen om de belasting op het milieu te verlagen nemen hand over hand toe. JOOP! Is zich hiervan bewust en zet een nieuwe standaard in de “Eyewear Industrie”. Het Duitse merk heeft een internationale reputatie als het gaat om innovatie, trend-zettend design en een hoge product kwaliteit. Met de Bio Acetaat Eyewear Collectie verstevigd JOOP! deze positie en is het één van de eerste A-merken dat zich focust op duurzaamheid in de productie van brilmonturen.

JOOP! Eyewear is gemaakt van organisch acetaat van wereldberoemde producenten. Producenten zoals Mazzucchelli publiceren transparant de informatie over de gebruikte materialen en certificaten. (https://www.mazzucchelli1849.it/pages/m49-bioplastic).

Bijvoorbeeld het gecertificeerde JinYu acetaat, gemaakt van katoen cellulose met organisch, biologisch afbreekbare weekmakers. Het organische acetaat van de andere toeleveranciers verschilt ook van het traditionele acetaat doordat het een hogere concentratie bevat aan plantaardig materiaal, geen standaard weekmakers bevat en volledig afbreekbaar is en zelfs composteerbaar. Dit betekent minder belasting voor het milieu. Daarnaast wordt er minder broeikasgas uitgestoten gedurende het gehele productie proces. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van gerecycled acetaat.

JOOP! Monturen gemaakt van organisch acetaat zijn stijlvolle, premium producten die zowel het milieu als de veeleisende brildragers zullen bekoren. In navolging op de monturen zal ook het POP materiaal gemaakt worden van milieu vriendelijk, afbreekbaar materiaal. Daarnaast zullen de monturen uitgeleverd worden in polybags, gemaakt van afbreekbaar materiaal, ter bescherming van de brillen.

Menrad Nederland B.V.
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam