Luxottica en speciale activiteiten voor de zelfstandige opticiens

In April hebben wij u geïnformeerd  over de gezamenlijke brief die Optitrade en Centrop (*)  hebben verstuurd naar Luxottica waarin wij onze zorgen hebben geuit over de online kortingsactie van 30% die door Luxottica International wordt aangeboden via de webshops van Ray-Ban en Oakley. We hebben toen gevraagd om gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen die de zelfstandige opticiens ondersteunen.

Daarna hebben directie Optitrade en bestuur Centrop gesprekken gehad met vertegenwoordigers van Luxottica International en Luxottica Nederland om deze activiteiten te bespreken.

Deze constructieve gesprekken hebben tot een aantal acties ten behoeve van de zelfstandige opticiens, aangesloten bij Centrop of Optitrade, geleidt.

Inmiddels is Luxottica  begonnen met het uitrollen van verschillende activiteiten waarmee de zelfstandige opticiens ondersteund worden. Hierbij een overzicht van de activiteiten die met elke opticien kunnen worden besproken.

De commerciële promoties die Luxottica onze klanten tot 30 september aanbiedt zijn als volgt :

  • Voor de meeste merken biedt Luxottica bij een bestelling via de vertegenwoordiger op correctiemonturen extra korting oplopend tot 20% (afhankelijk van het merk en de order omvang). (Optie 1)

Of

  • Als alternatief, kan de opticien kiezen voor een interessante omruilactie, ook op correctiemonturen, met 100% credit op de brillen die geretourneerd worden. (Optie 2)

Daarnaast zijn er verschillende vormen van sell-out support, bijvoorbeeld etalage pakketten, trainingen, digitale tools etc.

Ook in Q4 zullen nog acties plaatsvinden, maar deze worden later bekendgemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Luxottica vertegenwoordiger

 (*)Zo nemen wij -inkooporganisatie Centrop en Retail Serviceorganisatie Optitrade- ten opzichte van elkaar een concurrentiepositie in, maar in deze situatie komen wij gezamenlijk op voor de belangen van onze zelfstandige opticiens. Samen vertegenwoordigen Optitrade en Centrop meer dan 1.000 aangesloten zelfstandige opticiens. Ondernemers die hard worden getroffen door de coronacrisis.