Nieuwe lens voor presbyopie van Markennovy in samenwerking met het Brien Holden Vision Institute

Waarom is presbyopie zo belangrijk voor Markennovy? Tegenwoordig zijn er, alleen al in Europa, rond de 340 miljoen mensen ouder dan 45 jaar die in mindere of meerdere mate correctie nodig hebben voor het zicht van dichtbij1. In verschillende onderzoeken wordt geschat dat in 2050 1,8 miljard mensen wereldwijd last zullen hebben van presbyopie1. Echter, als we het gebruik van contactlenzen in acht nemen, blijkt presbyopie de uitval van klanten te vermeerderen. 1Holden et al. Global Vision Impairment Due to Uncorrected Presbyopia. American Journal of Ophthalmology. 2008;126(12):1731-1739

Voor de meeste contactlensspecialisten zijn de uitdagingen met multifocale contactlenzen duidelijk: verminderde contrastgevoeligheid, ongewenste ghosting en afname van de zichtscherpte op diverse afstanden. Dit komt door een aantal welbekende factoren waaronder de centrering, het design en de additie van de contactlens evenals de sferische aberraties en pupilgrootte.

mark’ennovy, toonaangevend onafhankelijk leverancier van contactlenzen, en het Brien Holden Vision Institute, de wereldberoemde non-profitorganisatie voor innovatieve oplossingen op het gebied van oogzorg, zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van de EDOF, een gloednieuwe zachte contactlens voor mensen (35+) met presbyopie. Deze individueel vervaardigde pupil onafhankelijke zachte maandlenzen van silicone-hydrogel, mogelijk gemaakt door de gepatenteerde Extended Depth of Focus technologie van het Brien Holden Vision Institute, zijn ontworpen om eventuele tekortkomingen van andere multifocale zachte contactlenzen recht te trekken.

Fig. 1: Afbeelding van een optisch representatief ontwerp van een EDOF-contactlens voor presbyopie.

Dr. Fabian Conrad van het Brien Holden Vision Institute zegt: “De optimalisatie van aberraties van hogere orde, met inachtneming van verschillende pupilgroottes, decentreringen en aberraties ondersteunt het heldere zicht op alle afstanden en beperkt onwelkome visuele verstoringen als ghosting en halo’s.” “De gepatenteerde technologie van het Brien Holden Vision Institute ondersteunt een comfortabele aanpassing aan de EDOF, en verbetert daarbij de algehele ervaring van het lenzen dragen”, zegt Neil Goodenough, directeur R&D van de mark’ennovy groep.

Heeft u interesse in de zachte contactlens EDOF voor presbyopie van mark’ennovy? Neem dan contact op met: klantenservice@markennovy.com of bel  0800 0232 029.