Eerste Spreker Audiologie Marathon 2024 bekend!

Binnen het thema ‘Het ritme van vernieuwing’ is de organisatie van de Audiologie Marathon op zoek gegaan naar een passende invulling. Met trots kondigen zij dan ook de eerste spreker aan!

In de afgelopen zeven jaar ondersteunde Oticon het onderzoeksinitiatief naar de Audible Contrast Threshold (ACTTM) en heeft daarbij de laatste twee jaar samengewerkt met het IRU-team en het Eriksholm Research Centre om ACT klinisch te testen. Het onderzoek naar ACT dat plaatsvond in meerdere landen wereldwijd, is het grootste klinische onderzoek dat zij gezamenlijk ooit uitvoerde. De nieuwe test wordt dan ook gezien als een game changer voor het audiologisch vakgebied.

Voor slechthorenden is het verstaan in geroezemoes en lawaai de grootste uitdaging. Het toonaudiogram is echter een slechte voorspeller voor de problemen die zij in situaties met rumoer ervaren. De door Interacoustics Research Unit ontwikkelde ACT-test gaat daarom verder dan de drempelmeting die het traditionele audiogram oplevert. De eenvoudig uit te voeren test in combinatie met het toonaudiogram als basis geeft een superieure voorspelling voor de capaciteit van het spraakverstaan in lawaai – ten opzichte van uitsluitend het audiogram.

Tijdens deze sessie leer je hoe je aan de hand van de informatie die de Audible Contrast Threshold test oplevert in staat bent snel en gemakkelijk een betere hooroplossing te bieden voor de individuele gehoorproblemen van de consument.

Hier wil je natuurlijk bij zijn! Koop je kaarten voor de 10e jubileumeditie via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-audiologie-marathon-2024-709339783387?aff=oddtdtcreator