Terug naar de oorsprong met Minamoto

Minamoto betekent “oorsprong” in het Japans en dat is waar het merk naar teruggaat. Naar zijn Japanse roots. Naar de oorsprong. Bij het merk Minamoto draait alles om authenticiteit, comfort, hoge kwaliteit, finesse, onovertroffen aandacht voor detail en schoonheid. Met de Zen filosofie en de Japanse brilgeschiedenis in het achterhoofd, zijn de Minamoto modellen minimalistisch en tijdloos met een focus op het essentiële.

Elke bril is een symbool van Japans vakmanschap, een waar meesterwerk. De monturen zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht, die authenticiteit en kwaliteit wensen. Het logo, een Japanse kanji, is met de hand gemaakt door een kalligrafie meester die werkt voor CHARMANT. Het betekent “oorsprong” en komt terug op de titanium oortips als handtekening van het merk. Discrete graveringen weerspiegelen de precisie en kwaliteit waar Japan bekend om staat en benadrukken tevens de aandacht voor detail.

Alle Minamoto monturen zijn gemaakt van 99,4% puur Japans titanium, de hoogste kwaliteit die op de markt bestaat en van bèta titanium voor perfecte flexibiliteit en comfort. Dit materiaal is nauw verbonden met de geschiedenis van CHARMANT, want zij waren een van de eerste bedrijven ter wereld die titanium gebruikten voor de productie van monturen in de jaren tachtig. Ook de neuspads en oortips zijn gemaakt van puur titanium, waardoor deze brillen heel lang mee gaan!

Het opvouwbare etui is gemaakt van 100% organisch Washi papier door een klein familiebedrijf in de prefectuur Fukui in Japan, waar de traditie van het maken van Washi papier al meer dan 1.500 jaar in ere wordt gehouden. Het speciale patroon op het papier heet „Sumi-Nagashi“ en wordt met de hand gemaakt met Japanse inkt en met een kalligrafiepenseel. Elk patroon en dus elk etui is uniek.

Voor meer informatie over Minamoto kunt u kijken op www.minamoto-eyewear.com of bekijk de video: https://youtu.be/x-7nh97IIqU

Heeft u interesse in de collectie? Neem contact op met CHARMANT: 0348-416646 of sales@charmantgroup.nl