NKL wordt Menicon

NKL Contactlenzen wordt Menicon per 1 januari 2020. Na de overname van Menicon Ltd. in 2006 heeft het bedrijf een aantal jaren de naam NKL behouden. Deze jaren als ‘NKL, part of the Menicon Group’ zijn nu verleden tijd. Het bedrijf uit Emmen gaat verder onder de naam Menicon B.V. Lees hier de officiële brief.

De contactlenzenproducent uit Emmen bestaat al meer dan 45 jaar. Waar ze begonnen met het produceren van harde maatwerklenzen zijn ze in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig allround productiebedrijf op het gebied van contactlenzen. Met de overname door Menicon kwam daar in 2006 de verkoop van disposables en lenzenvloeistof bij. In juni vorig jaar lanceerden ze als eerste land binnen Menicon en als eerste contactlensproducent in Europa een ortho-k lens met CE-keurmerk voor myopie controle bij kinderen.

De komende jaren staan er mooie plannen op de agenda. De naamswijziging kan hier intern en op de globale markt een grote bijdrage aan leveren. Het was dus in ieders belang om deze stap te zetten. Peter Nijhuis, commercieel directeur: “Voor ons in Emmen en ook voor onze klanten zal het even wennen zijn, want NKL, later NKL Contactlenzen, is een bekende naam in de branche. Niet alleen in Nederland en België, maar ook daarbuiten. In het licht van internationalisering en verdere professionalisering van de Europese en wereldwijde samenwerking is echter gekozen voor uniformiteit in de bedrijfsnaam”.

Klanten merken er niets van

“Het enige dat wezenlijk anders wordt, is onze naam”, vervolgt Peter. “En uiteraard het logo. Dat betekent ander briefpapier, andere enveloppen en aangepaste e-mailadressen voor onze medewerkers. Aan de samenwerking met onze klanten en leveranciers, de producten en onze dienstverlening verandert niets. Gelukkig maar! Klanten waarderen onze producten, het belang dat wij hechten aan kwaliteit, onze persoonlijke aanpak in klantcontact en onze service. Dat is wat ons succesvol maakt”.

Wilt u contact opnemen?

info@nkl.nl | 0591- 61 06 40 | www.facebook.com/nklcontactlenzen