Op maat gemaakte oorstukjes van dOb Hearing

Tympro Hearing Production, bekend van de in 2018 gelanceerde dOb Hearing consumentenlijn van op maat gemaakte en universele gehoor-bescherming gaat nu ook gehoor geven aan de vraag naar kwalitatief hoogwaardige op maat gemaakte oorstukjes voor hoortoestellen.

Het was onze eigen Audiologie Marathon in 2020 die deze plannen concreter maakte, toen bleek dat audiciens vooral geïnteresseerd waren in een one-stop-shopping solution voor zowel gehoorbescherming als oorstukjes. Daarnaast was er volgens de Bredase producent behoefte aan een onafhankelijk laboratorium met een hoge kwaliteitsstandaard. Tympro heeft zich het afgelopen jaar daarom flink ingezet om aan deze vraag te voldoen met de oorstukjes van dOb hearing als resultaat. Om dit te kunnen bereiken hebben ze onder andere contact gezocht met Pertra Spigt, een bekende in de audicienbranche en een autoriteit op het gebied van oorstukjes.

Een breed assortiment ontwikkeld zonder massaproductie maar met aandacht, goede service en van hoogwaardige kwaliteit

Managing Director Jurgen Winde en R&D Manager Otto Klemann waren de ideeën verder aan het uitwerken toen de coronacrisis uitbrak, waardoor er meer tijd was om de processen te verfijnen. In het voorjaar van 2020 besloten ze contact te zoeken met expert Petra Spigt. Het resultaat van een jaar lang hard werken: een kwalitatief hoogwaardige lijn oorstukjes, microschaaltjes, holle slaapdopjes, sleeves en zwemstukjes. Ook voor speciale bewerkingen zoals het vergulden en verzilveren en voor sieroorstukjes kunt u nu terecht bij dOb Hearing.

Tympro biedt kennis, ervaring en een interessant professioneel netwerk

Binnen het oortechnisch laboratorium van moederbedrijf Tympro Hearing Protection in Breda is veel kennis en deskundigheid aanwezig op het gebied van oorstukjes. Vijf medewerkers hebben een opleiding en achtergrond bij oortechnische laboratoria en hebben veel ervaring met het maken van oorstukjes, zowel handgemaakt als met 3D-printing. dOb Hearing streeft het First Time Right-principe na. Het biedt niet alleen een complete productrange; de ondersteuning die de producent aan haar partners biedt op het gebied van afdrukmateriaalkeuze en trainingen is voor hen even belangrijk.

Voor u -de zelfstandige opticien-  kan het professionele netwerk van Tympro ook erg interessant zijn. Met een groot  klantenbestand in Nederland behoort Tympro tot de grote spelers in de Benelux als het gaat om op maat gemaakte gehoorbeschermingsproducten. Dagelijks zien de Tympro-otometristen honderden klanten in omgevingen met veel lawaai. Mensen die allemaal een verhoogd risico lopen op gehoorschade. Dit netwerk kan ook winkeltraffic creëren bij de audiciens waarmee dOb Hearing samenwerkt.

Meer informatie:

dOb Hearing/Tympro Hearing Protection

Tel. +31 (0)76 572 92 98

www.dob-hearing.com