MOREL WINT PRIJS OP DE BOURGOGNE FRANCHE-COMTÉ CSR AWARDS!

In het kader van de 3e jaarlijkse onderscheiding “Trophées RSE”, die regionale bedrijven erkent voor hun voorbeeldige strategieën en initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft de regio Bourgogne Franche-Comté MOREL geëerd voor haar inzet voor de bescherming van de biodiversiteit.

De brillenfabrikant, die al meer dan 140 jaar gevestigd is in het natuurpark van de Haut-Jura, is bijzonder gevoelig voor de grote problemen van onze tijd. Sinds enkele jaren ontwikkelt het bedrijf een langetermijnstrategie gebaseerd op drie pijlers: product, milieu en maatschappij.

Maar naast alle initiatieven om hun knowhow en hun producten te promoten, waren het vooral hun acties om het milieu en de lokale biodiversiteit te beschermen die er voor MOREL uitsprongen in de ogen van de jury.

MOREL koos aanvankelijk voor schone energie om zijn eigen zelfvoorzienende elektriciteitsproductie te garanderen. De installatie van zonnepanelen moet op de lange termijn bijna 80% van de energiebehoefte dekken.Deze stap naar energie-efficiëntie past perfect bij hun verlichtingsproject, waarbij het hele verlichtingssysteem van het bedrijf is vervangen door LED’s, die bekend staan om hun lage energieverbruik en verbeterde duurzaamheid.

MOREL zet zich ook in voor het behoud van groene ruimten. In samenwerking met het fonds Planting for the Future heeft de brillenfabrikant uit de Jura al bijgedragen aan de herbebossing van 8 hectare grond in Bourgogne Franche-Comté, waarbij meer dan 8.500 bomen zijn geplant!
Het bedrijf heeft een twintigtal bijenkorven geïnstalleerd en produceert ook zijn eigen honing. In samenwerking met een plaatselijke imker wordt de honing regelmatig geoogst en verpakt voordat hij wordt aangeboden aan klanten en partners.

Vandaag versterkt het bedrijf meer dan ooit zijn milieu-initiatieven. Na de invoering van gevarieerd maaien om de natuurlijke ontwikkeling te stimuleren en stuifmeel voor bijen te leveren, is MOREL al bezig met een ecologisch herontwikkelingsproject.

Het doel is om op het eigen terrein een natuurlijke, wilde omgeving te creëren die kenmerkend is voor de flora van de Jura.

CONTACT PRESSE
Amélie Morel
a.morel@morel-france.com