Snel en effectief met de laatste sommatie van Graydon

Boekt u onbetaalde facturen na verloop van tijd af omdat uw klant zijn bril, hoortoestel of sieraad niet ophaalt? Optitrade preffered supplier Graydon zorgt ervoor dat deze facturen alsnog worden betaald.

Graydon heeft veel ervaring met onbetaalde facturen door het niet ophalen van producten. Ervaringscijfers laten zien dat 76% van deze onbetaalde facturen na een laatste sommatie van Graydon alsnog betaalt wordt.

Hoe werkt het?
Speciaal voor Optitrade-deelnemers heeft Graydon de website www.graydon.nl/optitrade ontwikkeld, waar u zich eenvoudig kunt aanmelden. Na aanmelding ontvangt u van Graydon een inlogcode voor onze klantenportal Mijn Graydon, waar u laatste sommaties verstuurt aan uw debiteuren voor het Optitrade-tarief van C 3,75 per brief.

Laatste sommatie
Een laatste sommatie is een betalingsherinnering op Graydon briefpapier, met hierin een verwijzing om in de winkel te betalen. De kracht van een laatste sommatie zit in de bekende naam van Graydon. Bovendien worden er (nog) geen incassokosten gerekend in deze brief. U geeft uw debiteur een laatste kans om de bril binnen 14 dagen op te halen tegen betaling van de factuur.

Minnelijke incasso
Lukt het onverhoopt niet om de factuur met een laatste sommatie betaald te krijgen, dan neemt één van onze specialisten telefonisch contact met u op om advies te geven over het vervolgtraject. Een eventueel minnelijk incassotraject is voor u kosteloos.

Actietarief voor Optitrade-deelnemer
Het enige wat u betaalt, is C 3,75 voor de laatste sommatie. Hierna zijn er geen kosten meer verbonden voor het minnelijke
incassotraject tegen in Nederland gevestigde debiteuren. Dit betekent dat u de volgende zaken niet betaalt:

  • De behandelingskosten van het minnelijk traject.
  • Het provisiepercentage over de geïncasseerde bedragen.
  • De kosten voor het inwinnen van verhaalsinformatie door Graydon
  • De kosten van juridische advieswerkzaamheden door Graydon.

Indien u de vordering alsnog zelf incasseert, de acties van Graydon belemmert of de opdracht terugtrekt, dan is -naast de eventueel gemaakte juridische kosten – maximaal 10% provisie verschuldigd over het bedrag van de vordering.

Uitbetaling
De hoofdsom van de betaalde factuur wordt aan u betaald. Eventueel geïncasseerde rente en kosten in het minnelijke traject komen ten goede aan Graydon.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Optitrade Retailgroep via +31 (0)30 634 31 32 of info@optitrade.nl. Of neem contact op met de adviseurs van Graydon via +31 (0)20 567 95 99.