Audiologie cijfers juli

Door het zomerse karakter van de afgelopen maand en een opleving van de corona waarschuwingen is juli in het algemeen een rustige maand geweest. De marktcijfers (bron:GAIN) t/m juli laten nog wel een stijging van het aantal hoortoestellen in de volledige markt zien (+1,1%) , waar Optitrade een bijna gelijke stijging doormaakt (+1,4%). De jaarprognose voor de vrije markt verkoop in de gehele markt zal volgens GAIN uitkomen op 17,9% waar de prognose voor Optitrade 32% is.

Het zogenaamde balansgetal is 35% VM en 65% Zorg voor een zelfstandige audicien. We kunnen vanuit het gemiddelde van 32% de conclusie trekken dat sommige hier goed in slagen maar helaas niet iedereen. Met de stijgende prijzen/kosten maar de dalende vergoedingen is het belangrijk hier kritisch naar te blijven kijken.

Deze maand is de Optitrade Audiologie benchmark met de halfjaar rapportage naar u persoonlijk uitgestuurd, hiermee kunt u zelf kijken hoe uw cijfers zijn in vergelijking met de markt. Denk hierbij aan training, de vernieuwde counseling tool maar ook aan gerichte marketing naar deze doelgroep.

Wilt u hier graag samen met onze eigen Silvia Boender verder naar kijken en op zoek gaan naar eventuele verbeterpunten neem dan rechtstreeks contact op via, T.  06-82288482.