De nieuwe duurzame collectie REFLECTION van Monkeyglasses

Monkeyglasses’ SS20-collection is de eerste collectie die gelanceerd wordt na het 10-jarig jubileum en de opening van de flagship store in Kopenhagen.
Er zijn zoveel doelen bereikt. Nu is het tijd om duurzaamheid naar een nieuw level te tillen. Dus wat brengen we? Wat willen we anders doen? Hoe zal Monkeyglasses toetreden tot het nieuwe decennium?

“We zijn constant geïnspireerd door de groeiende groep bewuste consumenten, die werkelijk het verschil willen maken en trots zijn op hun keuze voor een duurzaam product.Dus we blijven werken aan ons beleid van zero waste, recycled papier verpakkingen, biologisch afbreekbaar katoenacetaat, roestvrijstaal, donaties aan “save the Orangutan” en onze samenwerking met de Deense vrijwillige opticiens “Syn for Sagen” om er maar een paar te noemen”, aldus Mai-Britt & Morten Seaton, eigenaren van Monkeyglasses.

Een feit dat niet veranderd is dat Monkeyglasses verantwoording neemt om dingen op de juiste manier te doen. Één daarvan is om het tempo van fashion te vertragen. Een deel van onze visie als duurzaam merk is om kleinere collecties te ontwikkelen en elke collectie de tijd te geven om te gedijen.

De nieuwe duurzame collectie, genaamd REFLECTION, markeert het contrast tussen “de twintiger jaren van de 20ste eeuw en de enorme uitdagingen van een nieuw decennium.

Tot de eerste pijler behoren de tijdloze modellen Tina en Tino, die oa verkrijgbaar zijn in gerecycled zwart materiaal, gemaakt van resten van de productie van de katoenacetaat monturen. De tweede pijler bestaat uit de unieke modellen Tango, Thilde en Skye, met eigentijdse ontwerpen in gekleurde metalen.

“Voor 2020 geloven we in gemak, speelsheid en reflectie, gecombineerd met gerecyclede kwaliteitsmaterialen, goed vakmanschap en een houding die de nadruk legt op look good while doing good!”
Mai-Britt Seaton

Contact
service@monkeyglasses.com